Sanatate

Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume

Publicat: 01 oct. 2022
Dovleacul beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume
Dovleacul nu este doar delicios, ci are şi multe beneficii pentru sănătate

Dovleacul este sărac în calorii şi bogat în fibre. O porţie de 200 de grame de dovleac conţine 52 de calorii şi trei grame de fibre. Alimentele bogate în fibre ajută la digestie şi oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Un studiu realizat la Harvard, care a implicat 40.000 de participanţi, a concluzionat că fibrele sunt cheia pentru o inimă sănătoasă şi un risc mai scăzut de boli coronariane. Beta-carotenul din dovleac ajută organismul să producă vitamina A şi îi permite să acţioneze ca un antioxidant, luptând împotriva radicalilor liberi din organism care provoacă leziuni celulare şi duc la dezvoltarea cancerului. Acest supliment aduce beneficii sănătăţii ochilor, îngrijirii pielii şi reducerii ridurilor.

Dovleacul poate fi consumat de persoanele cu diabet zaharat, ajutând la reglarea nivelului de insulină şi de zahăr din sânge, scrie Rador. Seminţele de dovleac conţin aminoacidul triptofan care poate îmbunătăţi calitatea somnului şi poate reduce stresul şi proasta dispoziţie. Aceste seminţe mai conţin vitaminele E, C, K şi calciu, dar şi potasiu, fosfor, fier, magneziu şi zinc. Antioxidanţii alfa-caroten, beta-caroten şi beta-criptoxantină găsiţi în dovleac pot proteja celulele de radicalii liberi, reducând, de asemenea, riscul de arsuri solare, cancer de piele şi alte probleme de sănătate.

 
Adauga un comentariu