National

Dr. Adrian Marinescu consideră că în două săptămâni criza de COVID-19 s-ar putea diminua. Iată soluţia pentru acest lucru

Publicat: 11 aug. 2020
Dr. Adrian Marinescu consideră că în două săptămâni criza de COVID-19 s-ar putea diminua
Medicul Adrian Marinescu

Cunoscul doctor Adrian Marinescu considera că în două săptămâni criza de COVID-19 s-ar putea diminua. Soluţia propusă de medic s-ar putea dovedi revoluţionară, mai ales ca metoda este deja folosită. Metodă este una simplă şi este la îndemâna oricărei persoane.

Dr. Adrian Marinescu consideră că în două săptămâni criza de COVID-19 s-ar putea diminua

Conform celor spuse de medicul Adrian Marinescu, pentru oamenii care nu au la îndemâna măsuri de ordin sanitar cum ar fi apa sau săpunul, acesta explica faptul că există o altă soluţie eficientă pentru combaterea pandemiei şi prevenirea unei posibile infectări. Într-un interviu pentru digi24, Adrian Marinescu considera că purtatul unei măşti poate preveni eficient o posibilă infecţia. Acesta a declarat că atunci când masca este purtată este purtată eficient reprezintă o barieră foarte bună, asigura medicul infecţionist.

Masca poate face diferenţa, rapid

Conform medicului infecţionist, în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare, iar un merit deosebit pentru acest lucru îl are şi purtatul măştii. Conform medicului, în Europa trebuie înţeles faptul că masca poate purtatul măştii se poate dovedi o măsură eficientă şi rapidă de prevenire a răspândirii infecţiei de COVID-19

„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a afirmat medicul.

Cinci tipuri de măşti chirurgicale au fost declarate neconforme

Încă de la începutul pandemiei au fost trimise mai multe alerte prin Sistemul de alertă rapidă european. Conform datelor, prima alertă a fost trimisă pe data de 28 aprilie atunci când 4 tipuri de măşti au fost declarate ca fiind neconforme. Cea de-a doua alertă a venit pe data de 9 mai 2020 când alte 7 tipuri de măşti nu respectau gradul de protecţie certificat de autorităţi.

O a treia alertă a venit pe data de 22 mai, ulterior şi pe 29 mai când un total de 21 de măşti au fost supuse expertizei. Pe data de 5 iunie venea cea de-a cincea alertă pentru alte 7 tipuri de măşti, pe data de 19 iunie alte 2 tipuri de măşti.

Alertele au continuat să fie emise la nivel european până când, pe dat ade 7 august 2020 s-a ajuns la concluzia că sunt 5 tipuri de măşti neconforme cu măsurile de siguranţă impuse de autorităţi.

Iată cele cinci tipuri de măşti declarate neconforme

În rândurile care urmează, vă prezentăm tipurile de măşti declarate neconforme de autorităţile europene. Totuşi, din informaţiile noastre, aceste produse încă se afla spre vânzare în multe magazine din ţară şi din străinătate. Romanii sunt sfătuiţi să evite cumpărarea produselor care nu asigura un grad ridicat de protecţie împotriva pandemiei de COVID-19 DETALII AICI

Adauga un comentariu