International

Dr. Anthony Fauci: „Moşul, pe lângă multe alte calităţi, are o imunitate înnăscută. El nu va răspândi infecţia”

Publicat: 21 nov. 2020
Anthony Fauci
Anthony Fauci

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase din SUA şi unul dintre cei mai reputaţi specialişti americani în adresarea pandemiei de COVID-19, dă asigurări că Moş Crăciun nu va fi împiedicat, anul acesta, de coronavirus în îndeplinirea misiunii sale.

Iar misiunea sa este să aducă bucurie în milioane de case, în special printre copii. Dr. Fauci a ţinut să-i liniştească pe cei mici, într-o declaraţie citată de presa internaţională.

„Moşul, pe lângă multe alte calităţi, are o imunitate înnăscută. El nu va răspândi infecţia”, a spus specialistul, spulberând, astfel, suspiciunile că Moş Crăciun ar fi în pericol din cauza obezităţii, a vârstei înaintate şi a trecutului de fumător.

În plus, dl. Crăciun a ţinut cont de recomandările medicilor şi a implementat un program de testare regulată a renilor. Spiriduşii sunt hotărâţi să păstreze distanţa socială iar la Polul Nord, acolo unde Moşul îşi are reşedinţa, portul măştii este uzual – sau, cel puţin, se practică acoperirea nasului şi a gurii, remarcă specialişti precum dr. Peter Hotez, decanul Facultăţii de Boli Tropicale de la Colegiul medical din Huston.

Lumea medicală a avertizat din timp că, în condiţii de pandemie, celebrarea Crăciunului în afara locuinţei personale va fi diferită de ce am văzut în ceilalţi ani.

În SUA, de pildă, Moş Crăciun va renunţa la tradiţionala sa vizită la Macy’s, în Herald Square (New York), dar va avea, în schimb, o serie de apariţii virtuale.

Un nou avertisment lansat de Anthony Fauci: Pandemia ar putea deveni mult mai gravă!

Doctorul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite, a declarat a lansat un nou avertisment în legătură cu pandemia de COVID-19. Antohny Fauci consider că pandemia de coronavirus ar putea deveni mult mai gravă dacă nu vor fi intensificate măsurile de stopare a răspândirii virusului.

Experții sanitari din Statele Unite, țară care a ajuns la 200.000 de cazuri noi de Covid-19 zilnic, sunt îngrijorați că venirea iernii va aduce și mai multe infectări.

Anthony Fauci a declarat că este necesară o dublare a măsurilor de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, altfel efectele riscă să devină mult mai grave. Reacția lui Anthony Fauci vine în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi. Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.

Anthony Fauci cere, în continuare, respectarea restricției privind distanțarea fizică

Anthony Fauci a declarat că în timp ce veştile despre eficacitatea vaccinurilor în stadiu avansat de testare sunt foarte încurajatoare – primele doze fiind disponibile probabil în decembrie – ţara nu poate renunţa la distanţarea fizică.

Luni, SUA au depăşit 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Creşterea numărului de cazuri este răspândită pe tot teritoriul SUA, situaţia fiind deosebit de gravă în Minnesota, Illinois şi alte state din nord.

În oraşul New York, care a reuşit să-şi controleze rata de infectare după ce în primăvară a devenit epicentrul naţional al focarului, primarul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să prevină un al doilea val și o potenţială carantină.

Experţii sanitari sunt îngrijoraţi că răcirea vremii şi faptul că oamenii vor petrece mai mult timp în spaţiile închise vor face ca virusul să se răspândească mai rapid.

Adauga un comentariu