Eveniment-Social

Dr. Carmen Dorobăţ a vorbit despre câte locuri libere sunt la Spitalul de Boli Infecţioase! COVID-19 se transmite şi prin particulele de praf

Publicat: 15 iul. 2020
Dr. Carmen Dorobăţ a vorbit despre recordul Covid-19 înregistrat astăzi
Dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ a vorbit despre câte locuri sunt libere în unitatea spitalicească pe care o coordonează. Conform unei declaraţii, dr. Carmen Dorobăţ a explicat că virusul COVID-19 se poate transmtie şi prin particulele de praf.

Dr. Carmen Dorobăţ a vorbit despre câte locuri libere sunt la Spitalul de Boli Infecţioase

Conform managerului unităţii, în aceste momente la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt disponibile încă 70 de locuri libere, iar alte 5 locuri libere sunt la secţia de Terapie Intensivă. Dr. Carmen Dorobăţ a vorbit şi despre testele la cerere

”În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase avem 114 pacienţi internaţi. Mai sunt un număr de 70 de locuri libere şi încă 5 locuri libere la secţia de Terapie Intensivă. Spre deosebire de celelalte gărzi, ieri numărul pacienţilor sosiţi s-a dublat faţă de ziua precedentă. În acesta idee, am avut 24 de persoane internate. Vreau să subliniez faptul că nu a existat nicio externare la cerere la Spitalul de Boli Infecţioase. Celelalte externări s-au făcut conform legii în vigoare.

Aşa cum am postat zilele trecute, avem posibilitatea de a face teste la cerere pentru COVID-19. Testarea costă 290 de lei şi rezultatul vine la 24 de ore de la recoltare. În cursul zilei trecute au fost testaţi, la cerere, 13 pacienţi, astăzi, pentru mâine, avem 14 pacienţi. Ar fi de dorit ca persoanele care doresc testarea să sune pentru a face programare. Fiind un spital care se ocupă cu testele din mai multe judeţe din Moldova, trebuie să vedem când putem să îi programăm pe cei care doresc testare la cerere. Ne-am gândit să facem testele la cerere pentru că avem cele mai bune echipamente existente, dar şi cele mai moderne. Avem un laborator performant, acreditat şi cu aparatură pregătită pentru toate momentele, cum este şi acesta. În plus, parafa Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi este una recunoscută, unitatea spitalicească având toate atestatele în domeniu. Deci, nu veţi avea probleme la prezentarea documentului care conţine această parafa.” explica dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

COVID-19 se transmite şi prin particulele de praf

Conform declaraţiilor managerul unităţii spitaliceşti, COVID-19 se transmite şi prin particulele de praf. Dr. Carmen Dorobăţ atrage atenţia asupra faptului că, fiind un virus care se transmite prin aer, acesta poate să infecteze şi particulele de praf. Un al semnal de alarmă referitor la modalitatea de infectare cu COVID-19 este acela al aparatului de clima din autoturism, mai ales în momentele în care circulam pe drumuri care conţin mai multe particule de praf.

” Revenind la un subiect dezbătut zilele acestea. COVID-19 se transmite şi prin particulele de praf. Este o transmitere logică ţinând cont că vorbim despre un virus care se transmite prin aer. Acele picături infime pot fi preluate şi pe particulele de praf şi să le infecteze. Mare atenţie şi la aerul condiţionat din maşină pentru că pot exista şi în vehicul astfel de particule. De aceea, a purta masca nu este greu, nu este nici atât de neplăcut că riscul pe care ţi-l asumi atunci când te duci în locuri aglomare.” transmite Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Comentarii
  • Ori voi ati inteles gresit, ori voi ati scris gresit, ori nu intelegeti stiinta medicala…
    Particulele de praf nu se pot infecta. Ati inteles?
    Sau mai trebuie sa repet?

  • Se transmite si prin bani care se incaseaza de la testele moca cu plata, 290 roni iar 10 le pana la 300 roni, sunt pentru cei ce recolteaza, nu au rest, asa au fost instruite de doamna gram !

  • A ajuns spitalul de ras, undeti sunt asistentele care au studiat la UMF?, au salar cu studi superioare ! si la cort pui o nebuna si o proasta care leati plimbat tot spitalul, nu te uiti la fata lor Madame spaga, nu stiu sa dschida gura, eale asistentele tale petsonale, ai angajat numai handicapate, rusine !!!

  • In situatia de fata, avand in vedere perioada de concedi, uni au programat concedile in alte tarai alte perosane vor sa stie cum stau, daca au prezent sars covid 2, Spitalul de Boli Infectioase au hotarat pentru cei interesati teste cu plata, se recolteaza la cort in incinta Spitalului de Asistente profesioniste, cu experenta, discuti si persoane nemultumite sunt mereu, alti barfitori, uni din ura sa jigneasca , sa fim mai atenti cu ce discutam, totusi ne aflam si discutam despre competenta unui Spital !

  • noi ne multumim ca mai gasim locuri libere pentru programare si ne putem onora plecarea in concedi, nu ne intereseaza despre conruptie, toti sunt la fel .

  • Manegerul Spitalului C Dorobat a fost si va fi pe tot parcursul epidemiei un bun administrator, un bun coordonator, un bun Manager si un bun Profesor, nu ca, se trateaza pacienti cu covid, ci se si renoveaza unele cladiri, Felicitari Doamnei Profesor !

Adauga un comentariu