Actualitate

Dr. Emilian Imbri: „Nelu Tătaru trebuie să revină la Sănătate. Nu Voiculescu e de vină, ci cei care-l susțin”

Publicat: 20 apr. 2021
Managerul Spitalului „Victor Babeș“ din București Emilian Imbri
Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a avansat un singur nume pentru funcția de ministru al Sănătății, dumă demiterea lui Vlad Voiculescu

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a avansat un singur nume pentru funcția de ministru al Sănătății, dumă demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Cel mai potrivit în momentul ăsta este doctorul chirurg Tătaru. Și ar putea să fie o structură completă dacă ar accepta și PSD să-și trimită doi-trei specialiști. Nu să așteptăm ca să ajungem noi la putere… Trebuie să fie ceva ca Guvernul să hotărască foarte clar să nu mai punem niște copii care nu știu nimic de Sănătate. E o aberație. Nu Voiculescu e de vină, ci cei care-l susțin. (…) Dacă e război, pui un dirijor de orchestră să conducă?! Acum e pandemie, și vii acum cu amatori?! Domnul Nelu Tătaru mi se pare cel mai în măsură să intre din mers. Știe, și este un chirurg, omul e un tip de acțiune, dacă în jurul lui îi adună pe cei cu care a lucrat.”, a declarat Emilian Imbri.

Nelu Tătaru: „Aş reveni ca ministru la Sănătate”

Liberalul Nelu Tătaru a anunţat că şi-ar dori să fie din nou ministru al Sănătăţii, dacă PNL ar coordona Ministerul.

„În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății, aș reveni ca ministru”, a spus Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății a explicat că spitalele românești se confruntă cu o situație atât de gravă pentru că în ultimii 30 de ani nu s-a investit aproape deloc în acest domeniu.

„Venind un val trei cu o contagiozitate mai mare, lucrurile se complică. Am văzut că spitalele nu mai rezistă. Anul trecut am făcut o modernizare forțată a unor spitale vechi. Am plecat de la 5 spitale pentru COVID și am ajuns la 230, dar nimeni nu se gândește la partea umană. Trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă în Germania, Anglia și Israel, țări care au trecut sau trec prin perioade dificile și le gestionează eficient”, a mai spus fostul ministru.

Comentarii
Adauga un comentariu