Local

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi și-a făcut a doua doză de vaccin împotriva COVID-19 – FOTO. VIDEO

Publicat: 17 ian. 2021
Florin roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași s-a vaccinat a doua oară
Florin roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași s-a vaccinat a doua oară

Începând cu ora 8, duminică, 17 ianuarie 2021, dr. Florin Roşu îşi face cea de-a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Starea de sănătate a managerului Spitalului de Boli Infecţioase a fost una bună după prima vaccinare. Vă aducem aminte faptul că managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi s-a vaccinat, pentru prima oară, pe 27 decembrie.

Vaccinul Pfizer, vaccin care crează imunitate împotriva virusului COVID-19 se administrează în două doze. Vorbim despre 2 doze administrate la un interval de 21 de zile de la prima vaccinare. Eficienta vaccinului Pfizer este de aproximativ 95%.

 

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi s-a vaccinat impotriva COVID-19

In aceasta dimineata, dr. Florin Rosu si-a facut a doua doza de vaccina impotriva COVID-19. Acesta fusese vaccinat pe data de 27 decembrie 2020. Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iași a explicat că după prima doză nu a avut nicio reactie adversa si că vaccinul este unul sigur.

Mai mult ca sigur în momentul de fata ajungem la, sau spre finalul vaccinării complete. Ajungând aici, vom ajunge la finalul pandemiei. Este o metodă eficienta care, pe lângă metodele de prevenire ne vor ajuta pe noi să combatem aceasta maladie. Aşa cum mă aşteptam, nu am avut nicio reacţie adversă, nici cea mai mică reacţie adversă. Nu am avut nici măcar o durere de cap, absolut nimic, ceea ce m-a făcut să îmi dau seama şi să îmi întărească ideea că vaccinul este unul bun.

La prima doză organismul reacţionează într-un mod pozitiv. Numărul de anticopri creat de organism tinde spre nivelul protectiv împotriva COVID-19. Cea de-a doua doză nu face decât să ne ajute astfel încât numărul anticorpilor să ajungă la numărul optim şi să se creeze o imunitate de lungă durată

Astăzi avem înscrise cel puţin 80 de persoane. Nu vom refuza pe niciunul dintre colegii noştri. Dacă va fi nevoie vom lucra şi până la 12 noaptea astfel încât fiecare persoană care îşi doreşte să fie vaccinată să poată face acest lucru. a explicat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu.

Dr. Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19

Dr Streinu Cercel s-a vaccinat a doua oară împotriva COVID-19. Vorbim despre faptul că acesta a venit la rapel. Medicul a dat asigurări că vaccinul este unul sigur şi că nu există vreun motiv de îngrijorare. Totuşi, acesta a afirmat că a avut o mică usturime la locul injecţiei, dar acest lucru este normal cu toate injecţiile făcute. Medicul a mai explicat faptul că masca de protecţie va rămâne în continuare obligatorie pentru că cel care este imun împotriva COVID-19 nu poate contacta boala, dar poate transmite virusul.

Totuşi, persoanele contacti direcţi care au făcut vaccinul şi care sunt imuni la COVID-19 nu ar mai trebui să stea în izolare, explica acelaşi medic.

Adauga un comentariu