Local

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași: „Peste 10.500 de pacienți tratați de COVID-19 și aproape 10.000 redați familiilor!”

Publicat: 16 aug. 2022
Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași
Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, detalii cu privire la pacienții care au tratați de COVID-19. Acesta a transmis că peste 10.500 de pacienți au fost tratați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași și aproape 10.000 redați familiilor.

„Peste 10.500 de pacienți tratați de COVID-19 și aproape 10.000 redați familiilor!

Așa se vede într-o frază pandemia COVID la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași care încă ne ține destul de ocupați.
Aceste cifre vorbesc de fapt despre activitatea corpului medical din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, despre dăruirea cu care au tratat fiecare pacient în parte luptând până la capăt cu răbdare și perseverență pentru ca tratamentul să aibă rezultate favorabile.
Fiecare pacient vindecat a fost o victorie și o răsplată a muncii noastre, fiecare pacient pierdut a însemnat o îndârjire și mai mare dublată de disciplină și rigoare”, a transmis Dr. Florin Roșu.

Dr. Florin Roșu: „reușim să îi punem pe picioare și să îi redăm celor dragi”

La Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași au fost primiți pacienți infectați cu COVID-19 care se aflau în stare gravă,  pacienți redirecționați din toată țara. În acest moment, la spital sunt internați 153 de pacienți, dintre care 84 sunt infectați cu COVID. Dr. Florin Roșu a spus că aproape 40 la sută din cazuri sunt înregistrate la pacienți peste 80 de ani, persoane cu multiple comorbidități.

„La spitalul nostru au fost admise cazurile grave de COVID, pacienți redirecționați din toată țara, oameni care au fost tratați și îngrijiți după protocolul național dar ținând cont de specificitatea fiecărui caz în parte. În funcție de rezultatul analizelor concluzionate în Compartimentul de Biologie Moleculară al Laboratorului de Analize Medicale.
Au fost cazuri dificile, dar cărora le-am făcut față gândind soluții penru pacienții nostri.

De la începutul pandemiei putem spune că am gestionat cea mai mare Unitate de Terapie Intensivă, având în total 65 de paturi dotate pentru nevoile pacienților cu covid, în stare gravă și cu nevoie de tratament și îngrijire 24 din 24 de ore.

În continuare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase tratăm pacienți cu patologia covid. Din cei 153 de pacienți internați în spital, 84 sunt infectați cu COVID. Aproape 40 la sută din cazuri sunt înregistrate la pacienți peste 80 de ani, persone cu multiple comorbidități. Chiar dacă sunt la o vârstă înaintată și cu problemne de sănătate importante, reușim să îi punem pe picioare și să îi redăm celor dragi”, a mai transmis managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Dr. Florin Roșu: „Rugăm cetățenii să nu își neglijeze problemele de sănătate”

Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași funcționează și în sistem hibrid pentru a nu neglija patologiile infecțioase importante. Astfel, în două secții se tratează atologii foarte diverse și periculoase precum: meningite, spndilodiscite, hepatite acute, infecții urinare, sepsis și infecții cu bacterii rezistente multidrog la pacienți imunodeprimați, cu neoplazii.

„Funcționăm de asemenea în sistem hibrid pentru a nu neglija patologiile infecțioase importante. Structura pavilionară a spitalului ne permite acest lucru. Astfel , în două secții non covid tratăm patologii foarte diverse și periculoase precum: meningite, spndilodiscite, hepatite acute, infecții urinare, sepsis și infecții cu bacterii rezistente multidrog la pacienți imunodeprimați, cu neoplazii. Chiar acum ne bucurăm pentru faptul că o pacientă admisă la spitalul nostru, primește tratamentul potrivit.

Cu neoplazie, pacient imonudeprimat, cu infecție bacteriană multidrog rezistentă nu răspundea la tratamentele încercate până în acel moment. Am găsit medicația potrivită și sperăm într-o evoluție favorabilă pe afecțiunea infecțioasă.

Rugăm cetățenii să nu își neglijeze problemele de sănătate. Să se adreseze spitalului nostru cu încredere pentru că scopul nostru este de a îi ajuta să aibă grijă de sănătatea lor”, a mai transmis Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.
Comentarii
  • Un spital jos palaria !OAMENI ATENTI SI FOARTE DEDICATI! Am fost tratat la clinica 4 ,nu am dat un leu spaga si am fost tratat foarte bine !Si nu numai pe mine erau si oameni de la tara amariti si am vazut interes pentru orice pacient !Bravo doamnelor si domnilor si fiti mindri de meseria aleasa !

Adauga un comentariu