National

Dr. Gabriel Diaconu, analiză despre pandemia de COVID-19 din România: „Numărul de cazuri în ATI a crescut, față de ieri, cu 36%” – Grafic

Publicat: 02 apr. 2020

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a analizat situația cazurilor de infecție cu coronavirus din România.

„UPDATE prânz, Covid-19, ziua nr. 36 de la primul caz de infecție cu SARS-Cov2 în România.

Progresia extinderii la nivel național a continuat, astăzi, în ritm atenuat, rată de creștere diurnă de 11.3%. Intervalul de dublare a numărului de cazuri a crescut de la fiecare a patra, la fiecare a cincea zi, deocamdată. Numărul de teste prelucrate rămâne sub 2000/ zi, cu o creștere a ratei de pozitivare la numărul total de cazuri noi de 15%, față de 6.43% în urmă cu o săptămână. Numărul de cazuri în ATI a crescut, față de ieri, cu 36%. Rata de dublare a cazurilor care necesită ventilare este și ea la 5 zile.
Pe modelul Lost Horizon suntem în baza de jos a progresiei cu interval de încredere 98%.

De astăzi, autoritățile au pus la dispoziție și lista defalcată pe județe.

Observație: comparatorul NU este, pentru ziua de astăzi, pe intervalul de 24 de ore. Cifrele următoare sunt valabile pentru ultimele 20 de ore.

SUCEAVA: progresie 5% față de ziua anterioară, astăzi sunt confirmate 701 cazuri
HUNEDOARA: 100 de cazuri nou confirmate, creștere de 33% față de ultima raportare.
BUCUREȘTI/ ILFOV: creștere de 4%.

Județele cu minim 100 de cazuri confirmate până acum, deci cu transmitere comunitară, sunt, în ordine descrescătoare: Suceava, București/ Ilfov, Brașov, Constanța, Arad, Neamț, Cluj și Hunedoara. Timișoara este la limita a 100 de cazuri, cu n = 98 de cazuri identificate până acum.

Cel mai puțin afectate, până acum, sunt județele: Alba, Vaslui, Olt, Gorj, Vâlcea, Sălaj și Tulcea, cu mai puțin de 10 cazuri fiecare.

#medicinromania #covid19”, a scris Gabriel Diaconu.
Adauga un comentariu