Magazin

Dr. Sidonia Susanu despre otoplastie, sau corectia urechii

Publicat: 07 sept. 2018
1

Otoplastia sau modelarea/corectia urechii este o procedura chirurgicala ce are ca scop transformarea aspectului urechii externe. Cele mai comune prezentari la chirurgul plastician sunt: urechi proeminente, atarnate, dar si urechi mici, insuficient dezvoltate, absente sau cu diverse deformari ale cartilajului.

In timpul consultatiei veti avea ocazia sa ii explicati chirurgului care este transfomarea pe care doriti sa o obtineti in urma operatiei. Impreuna, veti stabili obiectivele specifice si realiste.

Operatia la urechi

Exista numeroase afectiuni care pot leza urechea iar operatia se planifica in functie de deformarile ce se doresc a fi remediate. Pentru a obtine aspectul dorit, anumite parti ale urechii pot fi mutate, transformate, umplute sau inlaturate.

Interventia cea mai frecvent efectuata are ca scop corectarea urechilor voluminoase, proeminente. De obicei, aceasta procedura se practica in anestezie locala cu sedare. In anumite situatii se prefera insa anestezia generala. Operatia dureaza 1-2 ore. In timpul consultatiei vi se va spune daca puteti pleca acasa dupa cateva ore de supraveghere sau daca este indicat sa ramaneti in clinica peste noapte.

Incizia se practica in spatele urechii. Cartilajul, tesutul care sustine urechea, este remodelat si intarit cu suturi permanente pentru a crea o forma mai placuta. Pielea si cartilajul in exces vor fi inlaturate. Cicatricile postoperatorii vor fi ascunse in pliurile naturale ale pielii. Pentru corectarea anumitor deformari, poate fi necesara o incizie pe suprafata externa a urechii. Scopul chirurgului plastician este sa camufleze orice urma a operatiei, pentru a obtine imaginea unei urechi sanatoase si armonioase.

Postoperator

Postoperator se aplica un bandaj compresiv la nivelul urechii pentru a proteja operatia. Primele zile dupa operatie, capul ar trebui sa fie mentinut intr-o pozitie elevata.

Mai multe detalii despre interventie si recomandari postoperatorii veti primi la consultatie.

Dr. Sidonia Susanu,
Medic Primar Chirurgie Estetica Plastica si Microchirurgie Reconstructiva
Director Medical la Susanu Clinic
www.susanuclinic.ro
Adauga un comentariu