Actualitate

Dr. Streinu Cercel, după ce s-a vaccinat a doua oară: Masca de protecţie va fi obligatorie în continuare

Publicat: 17 ian. 2021
Dr. Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19
Dr. Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19

Dr. Streinu Cercel a vorbit despre ce se întâmplă după ce te vaccinezi. Acesta a făcut a doua doză de vaccin şi a transmis oamenilor faptul că masca de protecţie va rămâne în continuare obligatorie. În altă ordine de idei, medicul a explicat faptul că el nu a avut niciun simptom după ce s-a vaccinat.

Streinu Cercel a vorbit despre faptul că oamenii vor purta masca în continuare pentru că, în continuare după vaccinare şi imunizare, poţi transmite virusul COVID-19.

Streinu Cercel, după cea de-a doua doză de vaccin

Într-o intervenţie la mai multe posturi TV, dr. Streinu Cercel, fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase București şi actual senator PSD a explicat despre ce se întâmplă cu doza de vaccin administrata. Ce se întâmplă după imunizare. De altfel și doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a făcut rapelul împotriva COVID-19/

O să vedeţi că nu doare, nu ustură, a doua zi s-ar putea să simţiţi locul de injecţie şi să vă duceţi cu drag la a doua doză. Am avut o mică durere la locul de injecţie, atâta tot. Noi am făcut nişte teste la care s-au vacinat în prima tură, chiar înainte de a doua vaccinare, oamenii aveau anticopri. A doua doză completează şi întăreşte imunitatea.

Masca de protecţie va rămâne în continuare obligatorie

Întrebat de jurnalist despre dacă masca va rămâne obligatorie pentru persoanele care s-au vaccinat, medicul Streinu Cercel a declarat că acest lucru va fi în continuare obligatoriu. Medicul a explicat şi de ce. Se pare că vaccinul protejează persoanele împotriva COVID-19 dar aceştia încă pot transmite virusul, fără să se îmbolnăvească. Concret, o persoană imunizată poate contacta virusul în mucoasă şi îl poate transmite mai departe, fără să se îmbolnăvească ci doar să îmbolnăvească persoana de lângă el care nu este imună:

După a doua doză putem spera liniştiţi că nu ne vom mai îmbolnăvi. Totuşi, masca va rămâne obluigatorie. Acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, dar nu la nivelul mucoasei. Dacă dăm masca jos avem posibilitatea de a da virusul altor persoane care nu sunt imune. Vom scăpa de pandemie prin 2023. Dacă sunteţi imun şi sunteţi contact direct cu o persoană infectată cu COVID-19 nu mai este nevoie să staţi în carantină, totuşi ar trebui să vă monitorizaţi. Măsurile ce au legătura cu purtatul măştii nu trebuiesc eliminate ci întărite.

Vaccinul ne protejează împotriva noilor tulpini de COVID-19

Întrebat despre ce fel de imunitate crează vaccinul împotriva COVID-19 şi dacă acesta protejează împotriva tuturor tulpinilor apărute, medicul Streinu Cercel a explicat că vaccinul este eficient pentru toate tulpinele cunoscute până acum, dar că acest lucru se poate schimba în viitor dacă apar alte forme de tulpini

” Acest vaccin este un vaccin care ne protejează pentru toate tulpinile care sunt acum, repet, care sunt acum. Nu se ştie ce tulpini vor apărea în viitor. Din aceste considerente, trebuie să vaccinăm tot ce putem în 2021.

Adauga un comentariu