Local

Dr. Tudor Ciuhodaru, în cadrul unei ședințe a Parlamentului European: „Suntem pe un teren  minat” – VIDEO

Publicat: 25 mart. 2021
Tudor Ciuhodaru în ședință
Dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași și eurodeputat PSD

Joi, 25 martie, dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași și eurodeputat PSD, a declarat în cadrul unei ședințe a Parlamentului European că certificatul verde de călătorie, introdus prin procedură de urgență, poate deveni, fără o dezbatere amplă, bazată pe date concludente medicale și respectarea datelor cu caracter personal, un nou produs cu dublă utilizare.

Acesta suține că introducerea certificatului verde de călătorie înseamnă un atentat la drepturile noastre fundamentale, la libertățile și valorile noastre europene.

„Onorată Comisie, onorați membri, suntem astăzi pe un teren  minat. Certificatul verde de călătorie, a cărui introducere ați adoptat-o astăzi, prin procedură de urgență, poate deveni, fără o dezbatere amplă, bazată pe date concludente medicale și respectarea datelor cu caracter personal, un nou produs cu dublă utilizare. Acest lucru înseamnă un atentat la drepturile noastre fundamentale, la libertățile și valorile noastre europene.

Cel mai important drept, obținut de toți românii, câștigat cu greu de toți românii odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, a fost chiar acest drept de a circula liber, fără restricții de circulație și fără cheltuieli suplimentare, doar în baza unui act eliberat de România. Eu vreau ca și acest drept să fie respectat”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași și eurodeputat PSD.

Tudor Ciuhodaru: „Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european”

Miercuri, 17 martie, dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași și eurodeputat al PSD, a vorbit despre importanța liberei circulații a românilor la nivel european fără ca refuzul vaccinării să le pună acestora piedici.  Acesta a depus astăzi un amendament prin care solicită ca toate statele membre să restabililească libertatea de circulație la nivel european și totodată revenirea treptată la normalitate pentru domeniile turismului și transportului.

De asemenea, prin intermediul acestui amendament sunt specificate cele trei condiții esențiale în cazul elaborării unui certificat verde de călătorie. Acestea sunt: gratuitatea (pentru a nu pune limitări în cazul călătoriilor la nivel european), nediscriminarea (fiecare procedură să asigurarea pentru fiecare individ aceeași libertate de mișcare) și unitaritatea (să existe un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi).

„Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european. Amendamentul pe care l-am depus azi are drept obiectiv prioritar stabilirea libertății de circulație, nediscriminatorie, la nivel european și revenirea la normalitate pentru transport și turism.

Concret amendamentul Ciuhodaru prevede:

1. Comisia Europeană și toate statele membre trebuie să restabililească libertatea de circulație la nivel european și revenirea treptată la normalitate pentru transport și turism.

2. Dacă acest lucru se va face prin elabolarea a unui certificat verde de călătorie de către Comisie acesta trebuie să îndeplinească simultan trei condiții esențiale.

Să fie:

a) Unitar – același conținut – care să conțină un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi.

b) Nediscriminator – oricare dintre aceste proceduri asigură individual aceași libertate de mișcare.

c) Gratuit- pentru a asigura deplina libertatea de mișcare la nivel european toate aceste proceduri de vaccinare sau testare vor fi asigurate gratuit tuturor cetățenilor europeni.

Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
  • Domnule doctor ,felicitări pentru inițiativa!Daca ne iau și libertatea,ne iau tot!Si așa ne bagă in pușcărie ca pe vite la ora 20!

Adauga un comentariu