Local

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european”

Publicat: 17 mart. 2021
Dr. Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru

Miercuri, 17 martie, dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași și eurodeputat al PSD, a vorbit despre importanța liberei circulații a românilor la nivel european fără ca refuzul vaccinării să le pună acestora piedici.  Acesta a depus astăzi un amendament prin care solicită ca toate statele membre să estabililească libertatea de circulație la nivel european și totodată revenirea treptată la normalitate pentru domeniile turismului și transportului.

De asemenea, prin intermediul acestui amendament sunt specificate cele trei condiții esențiale în cazul elaborării unui certificat verde de călătorie. Acestea sunt: gratuitatea (pentru a nu pune limitări în cazul călătoriilor la nivel european), nediscriminarea (fiecare procedură să asigurarea pentru fiecare individ aceeași libertate de mișcare) și unitaritatea (să existe un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi).

„Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european. Amendamentul pe care l-am depus azi are drept obiectiv prioritar stabilirea libertății de circulație, nediscriminatorie, la nivel european și revenirea la normalitate pentru transport și turism.

Concret amendamentul Ciuhodaru prevede:

1. Comisia Europeană și toate statele membre trebuie să restabililească libertatea de circulație la nivel european și revenirea treptată la normalitate pentru transport și turism.

2. Dacă acest lucru se va face prin elabolarea a unui certificat verde de călătorie de către Comisie acesta trebuie să îndeplinească simultan trei condiții esențiale.

Să fie:

a) Unitar – același conținut – care să conțină un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi.

b) Nediscriminator – oricare dintre aceste proceduri asigură individual aceași libertate de mișcare.

c) Gratuit- pentru a asigura deplina libertatea de mișcare la nivel european toate aceste proceduri de vaccinare sau testare vor fi asigurate gratuit tuturor cetățenilor europeni.

Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

 

Comentarii
  • mare domn dr. Tudor Ciuhodaru, este si medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași și Eurodeputat al PSD care se zbate pentru binele orasului Iasi, sa ii dea Dumnezeu sanatate asa cum are Tudor grija de pacienti si de cei care l-au votat.

Adauga un comentariu