Scena artistica din Romania

Draga Olteanu Matei: „Iisus ma ducea in brate, dar mi-a zis ca mai am treaba pe pamant!”

Publicat: 15 ian. 2018
3

Regina scenei romanesti, Draga Olteanu Matei, sustine ca a avut mai multe vise premonitorii, care i-au marcat viata persoanala, dar si cariera.

Draga Olteanu Matei sustine ca, in urma cu 50 de ani, la debutul in cariera, Iisus i-a aparut in vis: "Stefan Banica a plecat intr-un turneu in Israel, si a jucat atat de bine, ca i s-a propus sa mai vina. I s-a cerut sa formeze o trupa. Tare imi doream sa fac si eu parte din ea. Cu o luna inainte de a mi se implini visul, am visat ca eram in Sahara. Ma gandesc ca nu poti visa unde nu ai fost. Am visat niste dune, un cer albastru si cald si pustiu. Si Isus Hristos, imbracat intr-o camasa de in, cu pletele pe care le stim, cu mir, ma ducea in brate. Eu eram intr-o camasa de in, ma ducea ca pe un copil. Din mijlocul nisipului s-a urcat o scara de fier, in spirala, pe o pltforma, care ducea direct in Cer. M-a lasat acolo, s-a deschis o usa si a intrat Iisus. Am vrut sa intru si eu. Mi-a pus mana asa, si a spus: ”Tu ramai aici, mai ai treaba”. Apoi, dupa o vreme, m-a sunat Coca Alexandrescu sa imi spuna ca am fost distribuita", a povestit, cu ochi plini de lacrimi. Dar a mai avut si alte vise: ”Se facea ca sotul meu a facut infarct. Eram necajita si plangeam, am visat ca eram la o rampa unde se incarca vagoanele de marfa, erau stive de ladite pline de struguri. Si se incarcau acolo, a aparut Amza Pellea, imbracat in costum de cowboy si mi-a spus: ” Fa, naroado, lacrimile tale sunt acolo, nu o sa mai plangi de acum inainte. Si intr-adevar, sotul meu s-a facut bine, la acea vreme”. Draga a suferit insa un mare soc, dupa ce a visat ca regretatul actor Toma Caragiu o saruta pe obraz caci, la scurt timp, maicuta ei a incetat din viata: ”Mama a murit cand intra Maica Domnului in Biserica, pe 21 noiembire. Si l-am visat pe Toma Caragiu si a venit in dormitor si m-am repezit si l-am sarutat. Si a zis: trist. Am primit un telefon ca a murit mama. Dupa ce a plecat barbatul meu nu am mai visat nimic. Nici pe el. Doar asa ca o scanteie”, a mai povestit artista.

Locuieste la Piatra Neamt din 2014

Actrita, care a intrat in istoria cinematografiei si a treatrului romanesc, cu productiile ”Nea Marin miliardar”, ”Chirita” sau ”Buletin de Bucuresti”, s-a stabilit, de mai bine de trei ani, dupa decesul sotului ei, la Piatra Neamt: "Eu stau ascunsa la Piatra-Neamt, ma uit la munti, ascult pasarelele, am un trandafir superb in fata ferestrei, traiesc, respir. Eu merg spre uitare. Sa o mai ia si astia tineri din loc", a completat Draga Olteanu Matei. Vedeta s-a confruntat cu probleme, din cauza unei case nationalizate, din Bucuresti, in care locuia, platind chirie la stat. Cind s-a dat Legea 112, prietenii i-au sfatuit sa cumpere casa pentru ca altfel vor ramane pe strada. Au cumparat-o, dar la scurt timp s-au trezit cu adevaratii proprietary pe cap:“Am gasit o avocata, prietena de familie, care a stiut sa ne escrocheze ingrozitor. Afacut un gest oribil si asta a coincis si cu iesirea sotului meu la pensie. Atunci am hotarat sa plecam definitiv la Piatra Neamt”, a povestit Draga, despre acest episod.
Adauga un comentariu