Scena artistica din Romania

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață. Moartea celui care i-a fost alături decenii întregi a marcat-o profund pe actriță 

Publicat: 18 nov. 2020
Draga Olteanu Matei in ultimele clipe de viata
Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri la ora 2:11 la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri la ora 2:11 la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Artista a ajuns la Iași vineri seara după ce a fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe de comedie autohtone, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, dar şi în multe filme şi producţii de televiziune.

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață după ce a suferit ani întregi

Faimoasa actriță a fost căsătorită de trei ori. Ultimul ei mariaj, cu medicul Ion Matei a fost unul demn de o poveste din romane. Primele două mariaje s-au încheiat în mod tragic pentru artistă. Infidelitatea soților a determinat-o să pună capăt legăturilor.

În anul 2014, Draga Olteanu Matei a fost supusă unei suferințe de nedescris. Atunci, medicul Ion Matei, se stingea din viață, lăsând un gol imens în sufletul actriței. Cei doi erau căsătoriți din anul 1968, iar mariajul a fost unul exemplar. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actrița într-un interviu mai vechi.

Moartea celui care i-a fost alături decenii întregi a marcat-o profund pe actriță care la vremea respectivă făcea declarații cutremurătoare.

„Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşți pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, povestea îndurerată, doamna teatrului românesc, pentru ziarulring.ro.

Actrița își dorea să mai urce pe scenă

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârstă de 87 de ani. În urma cu doi ani aceasta declara într-un interviu pentru Click! că își dorește să mai urce pe scenă. Jurnaliștii au sunat-o pe artistă pentru a-i ura “La mulți ani!”.

“Vă mulţumesc pentru urări în avans, mai ales că eu niciodată nu răspund la telefon de ziua mea pentru că nu-mi place să fiu felicitată! Ce-mi doresc de ziua mea? Minte limpede, cuget curat şi inimă bună. O să fiu invitată la Cinema Dacia din Piatră Neamţ la «Săptămâna Filmului Românesc», unde se vor difuza şi multe filme cu mine în rol principal. (…) Omul propune, Dumnezeu dispune. Sigur că vreau să joc şi să primesc propuneri, însă nu au mai venit. Am jucat în destule producţii şi acum particip la acest festival unde vor fi mulţi tineri talentaţi”, a mărturisit Draga Olteanu Matei la acea vreme.

Adauga un comentariu