Magazin

Draga Olteanu-Matei si Mircea Albulescu vor primi cate o stea pe Aleea Celebritatilor

Publicat: 26 oct. 2011
1

Draga Olteanu-Matei si Mircea Albulescu vor primi sambata, la ora 12.00, in Piata Timpului, cate o stea pe Aleea Celebritatilor, in semn de recunoastere a activitatii lor, informeaza un comunicat al Teatrului Metropolis. De-a lungul anilor, cei doi „monstri sacri” ai teatrului si filmului romanesc au fost pe scena atat impreuna, cat si separat, aducand zambete pe buze si reusind de fiecare data sa transmita o parte din spiritul lor.

In cadrul evenimentului de sambata, cei doi mari artisti vor primi cate o stea pe Walk of Fame, dar si cate o stea din aur oferita de casa de bijuterii Sabion.

Draga Olteanu-Matei a debutat in septembrie 1956, in piesa „Ziaristii”, de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei a jucat in 90 filme, in peste 50 piese de teatru si 100 roluri in televiziune. A fost recompensata cu numeroase premii si distinctii, precum Premiul ACIN (pentru „Ilustrate cu flori de camp” si „Filip cel bun”) – in 1975, Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler, Premiul TVR si PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubita actrita – in 2003, Premiul UNITER pentru intreaga activitate – in 2004, Cetatean de onoare al Municipiului Piatra Neamt – in 2007 si multe altele.

Mircea Albulescu este profesor universitar (doctor in Arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor. In cei 60 ani de activitate a jucat in peste 70 filme si sute de piese de teatru, a scos sapte volume de versuri si a facut teatru radiofonic. A inceput ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular „Ana Ipatescu”, iar in 1950 a fost angajat la Teatrul National ca „artist corp ansamblu” (figuratie). A fost distins cu „Ordinul Meritul Cultural” si „Ordinul Serviciul Credincios” in grad de Comandor, iar din 2002 este Societar de Onoare al Teatrului National din Bucuresti, Cetatean de onoare al orasului Bucuresti si Doctor Honoris Causa al UNATC, a primit „Premiul National pentru intreaga activitate artistica” – acordat de Ministerul Culturii si Cultelor – in 2003, dar si „Premiul pentru intreaga activitate”- la Gala Premiilor UNITER 2005.

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului se afla deja stelele altor mari personalitati – Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani.

Aleea Celebritatilor – Walk of Fame, din Piata Timpului din Bucuresti, este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Proiect initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, celebrul Walk of Fame romanesc a fost inaugurat in ianuarie anul acesta.

Adauga un comentariu