Plante medicinale

Dragaica, leacul impotriva gusei si a bolilor de piele

Publicat: 17 ian. 2011

Dragaica (sanzaiene) creste in general in zonele inalte, avand o tulpina dreapta cu o inaltime de 30-60 centimetri si cu flori galben-aurii cu mireasma puternica de miere. Planta inflorita se culege in iulie.

Indicatii terapeutice: Boli de rinichi, ficat, pancreas, splina, glanda tiroida, epilepsie, isterie, paralizie, boli de piele, rani, furuncule.
Mod de administrare: Potentialul curativ al plantelor proaspete este substantial mai mare, in cazul bolilor grave, ele trebuie folosite in stare proaspata. Pentru prepararea ceaiului se foloseste o lingurita (cu varf) de planta la 1/4 litru de apa fiarta, dupa care se lasa cateva minute.

Ceaiul de sanziene se foloseste zilnic pentru a elimina germenii patogeni de la rinichi, ficat, pancreas si splina, precum si in cazul unor tulburari ale sistemului limfatic sau junghiuri intercoslale. Planta da rezultate si in bolile de piele, rani, furuncule si chiar ajuta la intinderea tenului ofilit, folosindu-se sucul stors din plantele proaspete cu care se ung zilnic portiunile de piele afectate, dupa care se lasa sa se usuce.

Pentru prepararea sucului se spala planta proaspata si se stoarce cat este inca in stare umeda, folosind un storcator electric. Din acest suc se poate prepara si o alifie, daca se amesteca cu unt la temperatura camerei pana se formeaza o pasta care se pastreaza la frigider.

Pentru tratamentul gusii si laringelui se face gargara de mai multe ori pe zi cu infuzie calda de dragaica, iar pentru tratarea unor ulceratii in gura si pe limba se clateste cat mai des gura cu o infuzie mai concentrata sau chiar cu suc obtinut din planta proaspata. S-a constatat ca aceste tratamente au dat rezultate chiar si in unele cazuri de cancer al limbii sau tumori canceroase ale laringelui.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit