National

Dragnea: De ce Basescu nu le-a dat peste degetute celor care au deschis haotic 4.700 de santiere?

Publicat: 28 nov. 2013
1

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca in anii trecuti au fost deschise peste 4.700 de santiere in tara, pentru a caror finantare sunt necesare sase miliarde de lei, intreband de ce presedintele Traian Basescu nu le-a dat peste „degetute” celor care au deschis haotic aceste lucrari.

Intrebat daca afirmatiile sefului statului, potrivit caruia banii din bugetul MDRAT pe 2014 sunt destinati „baronilor si baronetilor” reprezinta doar un pretext, Dragnea a raspuns afirmativ.

„Pai, la baroni si baroneti, nu (se dau bani – n.r.). Acuma banii se dau pentru a finaliza investitiile incepute intr-un mod haotic in anii precedenti. De ce domnul presedinte nu le-a dat peste degetute in anii trecuti, cand au deschis 4.700 de santiere? Atunci nu s-a gandit nimeni ca tara asta va fi blocata? Au deschis peste 4.700 santiere pentru care iti trebuie peste sase miliarde de lei. Ce faci, ramai cu tara brazdata? In comune sunt santuri realizate, sunt conducte trase, sunt drumuri nefinalizate, sunt 1.400 de scoli in diverse stadii de executie si copiii se chinuie sa invete in alte scoli inghesuiti”, a spus Dragnea.

El a precizat ca in 2014 vor fi finalizate peste 2.000 de obiective, primul criteriu care va fi luat in calcul la acordarea finantarii fiind stadiul fizic.

„Deci, toate lucurarile gestionate de acest minister care vor fi in stadiul fizic de peste 60% vor fi finantate, indiferent de culoarea politica. Si va asigur ca marea majoritate sunt ale primarilor PDL. Ei au tot primit bani in anii astia si sigur ca sunt avansati”, a spus Dragnea.

Scopul maririi accizei pe combustibili este „electoral”, reprezentand „bani pentru baronii, baronetii si baronasii din teritoriu”, a declarat, duminica, presedintele Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca nu vrea sa se repete ceeea ce s-a intamplat in 2008, cand „toata resursa, tot ceea ce s-a putut, inclusiv banii din privatizarea BCR-ului, au fost transmisi catre baronii locali, pentru ca le era greu cu banii europeni”.

„Scopul lor a fost electoral. Acesti bani sunt aruncati pentru alegeri. Este inadmisibil sa pui o astfel de acciza pe combustibil, pentru toata populatia, ca sa iti faci rost de bani pentru alegeri, pentru baronii si baronetii si baronasii din teritoriu”, a spus seful statului.

El a mentionat ca ii este cunoscuta „supararea” celor din administratia locala, „care se plang ca nu au primit destui bani de la buget, pentru ca acei bani sunt mai putin controlati”.

„Aceasta crestere de acciza, ca sa satisfaci presiunea baronilor locali, eu o etichetez cel putin ca fiind iresponsabilitate. Nu ai dreptul sa conduci o tara si sa pui biruri pe populatie, pentru partid, ca sa ii fie bine partidului si sa sufere atata amar de lume”, a afirmat seful statului.

Comentarii
  • „De la instalarea în urmă cu cateva luni ca ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu a fost bombardată cu o mulţime de sesizări la adresa directorului general al CFR Călători, Valentin Dorobanţu,care are un salariu lunar de peste 9000 de euro.
    Sesizările au venit atât din rândul ceferiştilor, dar şi de la mai multe instituţii publice, cum ar fi Consiliul Concurenţei, Camera Deputaţilor ori Senatul României.
    Reclamaţiile au vizat în special managementul catastrofal practicat de Valentin Dorobanţu. Acesta este acuzat că vrea să falimenteze compania CFR Călători și că face jocurile operatorilor privaţi de transport persoane.
    Până acum, însă, Ramona Mănescu nu a dispus nicio măsură concretă pentru stoparea jafului regizat de Dorobanţu”

  • „TATA HOTILOR”din Romania -DRAGNEA- ne tine noua romanilor lectii de morala si de politica,cand de fapt ar trebui sa fie in puscarie pentru multi ani,dar prostii de olteni l-au ales.Ne meritam soarta si conducatorii….

Adauga un comentariu