National

Dragnea, lui Iohannis: In continuare noi dorim patru dezbateri televizate

Publicat: 06 nov. 2014
1

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca atat el cat si Victor Ponta doresc in continuare sa aiba loc patru dezbateri electorale televizate la patru televiziuni de stiri, pe patru teme anuntate anterior, el respingand astfel propunerile avansate de Klaus Iohannis.

“In continuare noi dorim patru dezbateri. Domnul Iohannis are o problema cu spatiile, merge dupa regulile feng shui? Un studio de televiziune nu e bun? Nu prea intelegem lucrurile astea”, a precizat Dragnea.

El a aratat ca orice cetatean roman trebuie sa aiba toate conditiile pentru a sti cat mai multe despre capacitatea si priceperea celui pe care trebuie sa-l voteze in functia de presedinte al Romaniei, iar cele patru dezbateri televizate pe teme care tin de activitatea sefului statului pot contura aceasta necesitate.

Citeste si Dragnea, despre scorul pe care il va avea Victor Ponta in turul 2

“Si atunci patru dezbateri reprezinta un numar de patru ori mai mare decat o singura dezbatere, este foarte clar. Noi vrem sa fie patru dezbateri pentru ca cetatenii sa aiba posiblitatea sa stie exact ce stie Victor Ponta, ce poate Victor Ponta, ce stie Klaus Iohannis, ce poate Klaus Iohannis. In patru dezbateri televizate romanii vor sti foarte bine pe cine sa voteze. O singura dezbatere, care sa fie eventual facuta intr-un stil de spectacol, nu ajuta romanii”, a sustinut Dragnea.

El a spus ca aceste patru dezbateri pot contura un vot rational, care ar fi si in interesul aliantei care il sustine pe Victor Ponta, nu un vot emotional, asa cum ar dori cei care il sustin pe Klaus Iohannis.

“Pe de alta parte, pentru noi este foarte clar: Klaus Iohannis fuge de dezbatere. (…) Dar ce inseamna teren neutru? O singura dezbatere nu este suficienta, iar daca noi spunem ca suntem de acord undeva, o sa spuna seara ca nu mai e bine acolo, ca a aflat ca de fapt ala nu mai e teren neutru. Hai sa fim seriosi”, a spus Dragnea.

El a aratat ca nu e de acord cu ideea ca cele patru dezbateri propuse de PSD la patru televiziuni de stiri ar restrictiona accesul la acestea pentru celelalte institutii media.

Citeste si Dragnea, despre Iohannis: Om intarziat in reactii. Ii este frica

Klaus Iohannis a spus, referitor la dezbaterile televizate stabilite de Victor Ponta, ca nu poate accepta o astfel de infatuare, ca premierul confunda universitatea cu caminul cultural si ca daca nu accepta dezbaterea la Universitatea Timisoara pot merge la facultatea unde Ponta si-a luat doctoratul.

Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, daca a convenit cu Victor Ponta sa participe la o dezbatere si de ce ar fi la Timisoara, si nu la Cluj, Klaus Iohannis a afirmat ca Ponta si echipa acestuia au stabilit sa fie patru dezbateri, fara sa negocieze cu staff-ul sau, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iohannis a spus nu poate accepta ”o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat”.

„Ar fi foarte bine si la Cluj. Candidatul Victor Ponta si echipa lui s-au asezat si au spus: «Noi conducem tara, ce naiba, stam noi dupa sasul acela? Nu se poate». Au stabilit ei ca trebuie sa fie patru dezbateri la televiziuni, la ora x si y. Infatuare de prim-ministru… Nu asa se face intr-o democratie, se negociaza, nu e o harababura acolo, e o dezbatere in fata natiunii. Nu mi s-a parut just si nu pot accepta o astfel de atitudine de infatuare din partea unui candidat. Am avut o invitatie de la Universitatea de Vest din Timisoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confunda universitatea cu caminul cultural la nivel domniei sale de doctorat… Daca nu doreste Universitatea de Vest din Timisoara, putem merge la UBB, la Universitatea Bucuresti, la Facultatea de Drept, unde si-a luat doctoratul. Sper sa reusim sa facem o dezbatere publica, voi avea eu grija sa existe o astfel de dezbatere”, a spus Iohannis.

Citeste si Dan Diaconescu, ANUNT de ultima ora. Vezi pe cine va sustine in turul 2

El a afirmat ca isi imagineaza o dezbatere pe o platforma publica, la care are acces absolut toata lumea, „indiferent daca lucreaza pentru cea mai pontista televiziune de stiri sau pentru cel mai anti-Iohannis loc”.

„Sa existe aceleasi sanse”, a conchis Iohannis.

Victor Ponta l-a invitat pe Klaus Iohannis la emisiunile televizate la care va participa, luni, marti, miercuri si joi, la B1, Realitatea TV, Romania TV si Antena 3.

In replica, Iohannis a spus ca ”este absoluta nevoie ca aceasta dezbatere sa aiba loc undeva unde toata media are acces in mod egal, unde absolut toate conditiile sunt de asa natura ca nu poate sa fie banuit un candidat sau altul de vreun avantaj ilegitim”.

Iohannis i-a cerut lui Ponta sa-si mandateze echipa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului sau „pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale”, apreciind ca „singura varianta corecta” este o dezbatere organizata pe un teren neutru.

Intr-un comunicat transmis marti, Iohannis i-a cerut lui Ponta „sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta”, in care niciunul dintre candidati nu porneste cu „un avantaj ilegitim”.

Citeste si Kelemen Hunor: „Votati cu cine vreti”

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, a lansat, marti, o invitatie catre Victor Ponta si Klaus Iohannis pentru a participa la o dezbatere publica in Aula Magna a universitatii, la o data care va fi stabilita in cazul in care acestia confirma participarea.

Klaus Iohannis spunea ca i s-ar parea „un lucru exceptional de bun ca aceasta intalnire planificata sa aiba loc in Timisoara”, in timp ce Liviu Dragnea afirma ca PSD nu va accepta.

„Poate ei vor sa fie o dezbatere organizata si moderata de un ofiter acoperit, ca in 2009. Nu acceptam lucrul asta”, spunea Dragnea.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii
  • binenteles ca fuge Iohanis de televiziuni, el nu poate vorbi decat singur.Si poate vorbi doar cu lucrurile, ca in schimb comunicarea este un element strain.

Adauga un comentariu