National

Dragnea trece la ATAC

Publicat: 13 oct. 2016
1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, solicita Guvernului Ciolos sa se implice urgent in criza inundatiilor, pentru a salva vietile oamenilor si a proteja bunurile acestora, si subliniaza ca desi ploua torential de cateva zile, abia astazi Executivul a avut o sedinta pe aceasta tema.

„Afara ploua torential de cateva zile, dar Guvernul Ciolos nu priveste pe fereastra Palatului Victoria. Peste 1.000 de romani din Galati au fost evacuati, stau in frig, sufera de foame, de sete, dar Guvernul Ciolos nu vrea sa stie nimic despre asta. Au fost inundate mai multe drumuri judetene, a fost inchis Portul Constanta, codul portocaliu este inca in vigoare, dar Guvernul Ciolos e pierdut printre hartii, probabil vrea sa mai vanda niste actiuni de stat. Ploua torential de atatea zile, dar abia astazi Guvernul Ciolos a gasit de cuviinta sa aiba o sedinta pe aceasta tema”, se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

Dragnea sustine ca „aceasta amanare iresponsabila” a oricarei interventii l-a „ingrijorat foarte mult”.

„Ei nu vor si nu stiu sa faca nimic. Le cer sa intervina de urgenta pentru a salva vietile oamenilor si a proteja, pe cat posibil, agoniseala lor de-o viata. Romania are nevoie de un nou Guvern, care sa ii apere pe romani”, afirma acesta.

Potrivit comunicatului, presedintele PSD cere Guvernului Ciolos sa actioneze pentru a informa populatia, sa ia legatura cu prefectii si cu primarii din zonele afectate pentru a afla care este situatia din teritoriu si care sunt nevoile lor; sa coordoneze, potrivit atributiilor pe care le are, toate structurile din teritoriu pentru a proteja vietile oamenilor si gospodariile acestora; sa aiba grija sa nu existe probleme legate de alimentarea cu apa potabila.

„Rezolvati rapid: urgentele medicale, alimentarea cu energie electrica, asigurarea hranei, accesul la toate casele. Alertati SMURD. Trebuie sa fie cel putin un elicopter gata sa intervina. Din experienta va spun ca vor aparea situatii atat de diferite, incat trebuie sa nu va lipseasca nimic si sa fiti pregatiti pentru orice. Asigurati-va ca aveti echipamentele, oamenii si toate resursele ca sa actionati in timp util”, se mai arata in comunicatul PSD, semnat de presedintele partidului, Liviu Dragnea.

Adauga un comentariu