National

Dragu: Supraacciza la carburanti a adus anul acesta la buget 10 milioane lei

Publicat: 29 mai 2016
1

Supraacciza la carburanti a adus anul acesta la buget 10 milioane de lei si anul trecut 30 de milioane lei, a afirmat duminica, ministrul Finantelor, Anca Dragu, subliniind ca aceasta a fost introdusa pentru a compensa diminuarea incasarilor din CAS si ca urmeaza sa fie eliminata in 2017.

„A adus la buget anul acesta, pana in prezent, 10 milioane lei. Anul trecut cred ca aveam in jur de 30 de milioane de lei.(…) A fost introdusa pentru a compensa scaderea de incasari din reducerea CAS. In momentul reducerii contributiilor se produce si o reducere a incasarilor si atunci a fost nevoie, cu atat mai mult cu cat Romania era intr-un acord de finantare cu Fondul Monetar International si cu Comisia Europeana si orice masura fiscala trebuia sa fie neutra din punct de vedere bugetar. Aceasta va fi eliminata in 2017″, a spus Dragu.

Conform noului Cod Fiscal, supraacciza la carburanti, in valoare de 7 eurocenti/litru, a ramas in vigoare inca un an, desi prima varianta a Codului prevedea eliminarea ei la 1 ianuarie 2016. Actul normativ prevede disparitia acestei taxe la 1 ianuarie 2017.

Adauga un comentariu