Titlurile zilei

Drama din spatele morții micuței de 4 luni din Iași! Medicii legiști au găsit cauza decesului. Nu se ia în calcul varianta inițială, frații copilei rămân lângă părinți

Publicat: 25 sept. 2021
Părinții fetei moarte, lângă casa lor, și fata
Georgiana, fetița de 4 luni găsită moartă în pat, lângă părinți

Răsturnare de situație în cazul Georgianei, fetița de 4 luni găsită moartă în pat, lângă părinți. După primele evaluări ale medicilor legiști, a rezultat că nou-născutul a decedat după ce s-ar fi înecat cu o substanță mucoasă vâscoasă, deoarece era răcită. Testele de laborator vor arăta cauza exactă care a dus la moartea celei mici

La două zile de la tragicul incident în care o fetiță de doar 4 luni a fost găsită moartă în pat, chiar între cei doi părinți, au apărut primele cauze care i-au adus sfârșitul bebelușului. Medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală Iași au stabilit în urma expertizelor, că Georgiana s-a înecat în somn cu o substanță mucoasă vâscoasă, flegmă, aceasta fiind răcită. Se vor face în continuare teste de laborator, rezultatul acestora vor indica concret cauza care a dus la decesul celei mici.

„Copiii nu sunt abuzați și s-au întors acasă”

După moartea subită a Georgianei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași a demarat o anchetă. Toți ceilalți patru frați ai fetei au fost supuși unor testări psihologice. În urma acestor evaluări, specialiștii au hotărât că minorii nu au fost abuzați și nu sunt în pericol în preajma părinților. După evaluare, copiii s-au întors acasă, în satul Hălcești, comuna Șipote, județul Iași. Asistentul social din comună a precizat că familia Bostan se afla în atenția autorităților încă din 2019, din cauza condițiilor de trai, însă niciodată nu s-a pus problema că minorii ar fi abuzați de părinți. Principalul lor venit este alocația copiilor și alocația de susținere. Tatăl copiilor, Cătălin Bostan, are 33 de ani, iar mama, Mihaela Daniliuc, are vârsta de 28 de ani. Cei doi trăiesc în relație de concubinaj, dar toți copiii sunt recunoscuți de tată și nu provin din alte relații.

„Joi, 23 septembrie 2021, ceilalți minori ai familiei Bostan au stat de vorbă cu un psiholog, care i-a evaluat. Acesta a stabilit că minorii cu vârste cuprinse între 3, 8, 9 și 10 ani nu au fost abuzați și nu sunt în pericol, ci chiar au o relație foarte bună cu părinții și sunt foarte atașați de ei. În urma evaluărilor, cei patru copii s-au întors la familie, dar rămân sub supravegherea noastră. Pentru că vine iarna, se vor muta la o altă casă, la o rudă, pentru a avea condiții mai bune”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Reporterii „BZI” au prezentat în edițiile trecute cazul Sofiei, fetița de 2 ani din Iași, care a murit în condiții suspecte.

Mama și-a găsit copilul de 4 luni fără suflare în pat

Amintim că miercuri, 22 septembrie 2021, un bărbat din satul Hălceni, comuna Șipote, județul Iași a sunat disperat la numărul unic de urgență 112, anunțând că bebelușul lui de 4 luni nu mai respiră. Mihaela Daniliuc, mama copilului a fost cea care dimineață, în jurul orei 06:00, când s-a trezit pentru a-i pregăti pe ceilalți copii de școală, a observat că fetița era rece și nu respira. Fetița dormea în pat, între cei doi părinți. Mihaela l-a trezit și pe Cătălin Bostan, tatăl fetei, iar când a văzut că cea mică nu dă niciun semn de viață, a sunat la ambulanță.

Medicii și polițiștii au ajuns de urgență la casa micuței. Timp de 40 – 45 de minute au fost aplicate manevre de resuscitare, însă totul a fost în zadar, medicii au declarat decesul. La scurt timp, la fața locului au ajuns și medicii criminaliști. Trupul copilei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Din primele informații, vecinii îi acuzau pe cei doi părinți de neglijență și au precizat că ar fi consumat alcool și au adormit fără să le mai pese de copil sau că ar fi sufocat-o în somn. Aceștia povesteau că Mihaela și Cătălin sunt cunoscuți ca fiind consumatori de alcool. În urma tragicului incident, polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în urma necropsiei efectuate de medicii legiști se va stabili cauza exactă a decesului.

Comentarii
  • Cu orice s-ar fi inecat, cel putin mama daca nu si tata ar fi trebuit sa auda. Asta daca nu erau beti de 3 zile incoace, de unde sa mai auda cum s-a manifestat fetita inainte sa se inece. Pai ce-ar fi daca toti copiii raciti ar muri de la mucozitati? Ar muri daca ar avea asemenea lepre de parinti. In ziua aia, fetita a stat afara in curte vreo 2 ore in carut si a plans fara sa o bage cineva in seama. Era vanata de la atata plans. Este declaratie la Politie pe tema asta, dar cine sa vada , Protectia?Gata a rezolvat problema, i-a bagat in casa altora, s-au mai luat niste angajamente si gata. Cat rezista in casa aia? Pana se imbata cu prima ocazie.Astia nu se mai fac oameni ca asa sunt de11ani….

  • Nu au fost abuzati, dar au fost neglijati. Ca cei doi parinti umblau beti intruna, ca le dadeau vecinii de mancare copiilor, ca adormit ca vita si nu a auzit cand copilul s-a zbatut inainte de a muri, inseamna destul ca sa nu mai puna mana pe copii. Lasa ca la primavara face altu ca alocatia e buna. Auzi la protectorii astia de copii sa lasi copilasii in asemenea conditii , traiesc doar din alocatii si ca nu-i bate, pentru ei e destul. In loc sa-i dati la asistenti maternali, ii lasati langa leprele astea. Ce sa invete de la ei? Cum se vor dezvolta langa betivii astia? Halal protectie.Macar Politia sa-si faca treaba in dosarul ala.

  • Prost mai ești, bai, purtătorilor de vorbe! ,,Au stat de vorbă cu un psiholog,,…,,s au prezentat la evaluare psihologica,, Unde te trezești, mă, la bârfele la care stai tu? La vorbele la care stai tu? Cât te mai tine direcția în prim plan? Ion Florin nu și da seama nici acum că ești un trântor care nu a reușit să se dezvolte nici după o viață de stat cu ouăle la înmuiat pe scaun??? Ne este greata când vedem că tu porți vorbele ….. Nu i nimeni răsărit în direcția aia că să facă asta? In tara apar purtători de care ți e drag sa te uiți la ei, dar la Iași Tb sa fim condamnați la mizerie doar pt că generalul nu i capabil sa lucreze și cu alte persoane.

  • Pentru autorii articolului : „un psiholog, care i-a evaluat. Acesta a stabilit că minorii cu vârste cuprinse între 3, 8, 9 și 10 ani ” mai cititi o data

    Pentru parintii: un copil de 4 luni nu doarme cu parintii ci in patul lui special conceput, fara jucarii si alte accesorii

    Nu exista nici o posibilitate de munca pentru stimabilul care traieste din” «  alocatia » pruncilor ?

  • Parintii??adica acei inculti se numesc parinti??ce parinte esti tu sa traesti din alocaria copiilor?copii fac cu cardul, sfocati conteaza,dar autoritatile din comuna ce fac??sunt vinovati in egala masura ca si asa numitii parinti!!ei nu au cu ce creste 1 sau 2 copii ,dar fac copii ,anul si cirlanul..sa fim seriosi ,un om normal cind vede ca e greu si ca nu are posibilitate ,nu mai face o casa de copii..unde erau autoritatile sa se intereseze de sorta celor mici???pe sant la birfa …

  • Adevărat ..și eu cunosc persoana asta e o ruda de a mea ..e o betiva și fumătoare ia nu mai spala hainele le arunca la gunoi cai o nespălata și jegoasă . Am și eu copil mic și o fost și ea tot așa cu flegma dar eu am simțit că se ineaca și am intorso pe o parte sa nu se înece . .dar ei cum erau beți ..ce sa mai simnta daca sunt alcolizati

Adauga un comentariu