Eveniment-Social

Drama in lumea bogatasilor! Cartier de fite inecat in praf si noroi

Publicat: 11 iun. 2014
1

@ Un cartier este dominat de mizerie deoarece nu are infrastructura @ Locatarii sunt disperati de indolenta celor din primarie, care au promis in scris ca se va interveni pentru pietruire, insa au uitat sa mai puna promisiunile in practica @ Ultima veste este ca mai au de asteptat pana incepe  modernizarea

De ani de zile locatarii unui cartier rezidential din Iasi incearca sa sensibilizeze autoritatile pentru a le asfalta strada care le transforma viata intr-un calvar. Locatarii de pe strada Visan, din Bucium, numai in genunchi nu s-au rugat la primarie pentru ca cineva sa intervina pe aceasta strada. Pana in prezent insa nu s-a intamplat nimic. Ploaia transforma drumul intr-o mlastina prin care nu se pot aventura nici masinile de teren. Atunci cand vine caldura, iesenii de pe Visan se simt de parca ar trai in Sahara, norii de praf starniti de orice pala de vant facand aerul irespirabil, iar oamenii pur si simplu se izoleaza in case, inchid bine geamurile si isi cheama copiii in case de frica sa nu se imbolnaveasca din cauza prafului.

Teancuri de petitii transformate in maculatura

Zeci de petitii, transmise in scris sau online catre municipalitate, nu au reusit sa aiba pana in prezent niciun efect. „In data de 22 februarie 2014 am depus sesizarea cu nr. 76834 care nu s-a rezolvat pana acum. Nici macar o roaba cu piatra nu s-a trimis pe strada Visan. Pe scurt era vorba de strada Visan – Sf. Ilie – o strada parca bombardata, plina de cratere foarte periculoase, care nu a fost in atentia autoritatilor locale anul acesta in ciuda a zeci de promisiuni”, sustine Catalin Taraboanta.
Initial, municipalitatea le-a promis locatarilor din zona ca va interveni, fie macar si cu o pietruire, ceea ce ar fi putut diminua macar problemele pe care le intampina iesenii. „Strada Visan este inclusa in programul de «Proiectare strazi in Municipiul Iasi». In prezent, licitatia este finalizata, dar este in litigiu datorita contestatiilor. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, se vor executa lucrari de reparatii de cate ori e nevoie, avand in vedere faptul ca este zona de versant, fara o infrastructura adecvata circulatiei rutiere. Deoarece zona este in continua dezvoltare, pe aceasta strada este in permanenta un trafic mediu-greu, fiind supusa unei degradari continue. Vom interveni, in perioada urmatoare, cand vremea o va permite, cu piatra sparta, ca solutie temporara, pana la inceperea investitiilor de care v-am anuntat mai sus”, se arata intr-un raspuns dat de municipalitate in primavara.

Primavara nu-i ca vara

In ciuda promisiunilor, dupa cum sustin chiar locatarii din zona, primaria nu a aruncat macar o piata pe strada Visan. „Norii de praf sunt aceiasi ca in fiecare an, iar prima ploaie ne intoarce la nivelul Evului Mediu. Este o bataie de joc care se perpetueaza, de ani de zile fiind mintiti pe fata, cu raspunsuri scrise”, sustine un alt locatar din zona. Ultima promisiune a primariei este ca se incearca tot posibilul pentru ca lucrarile sa fie demarate in toamna. Firma SC Simpa Consult a castigat licitatia pentru proiectarea lucrarilor de reabilitare a 20 de strazi, intre care si Visan. Adjudecata pe 19 mai, licitatia pentru realizarea proiectelor are termen de predare in ultima decada a lunii iulie. „In conditiile in care proiectele trebuie predate in doua luni de la atribuirea contractului, la finele lui iulie vom scoate la licitatie pachetele de lucrari. Sunt sanse ca pana la finalul verii, daca nu vor fi contestatii, sa avem si un constructor care sa inceapa lucrarile de largire si asfaltare a strazii”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Citeste si: De necrezut! Blestemul fara de sfarsit al oamenilor dintr-un cartier de lux din Iasi – FOTO

Citeste si: Si-au asfaltat singuri strada lasata in paragina de primarie – FOTO

Comentarii
 • Si ma rog ce este atat de greu sa se redirectioneze utilajele de mare tonaj sau sa se restrictioneze in zona ???Sa nu mai intre pe strada Visani si sa circule pe sus pe Fermei pana se rezolva si ulita asta ca strada nu se poate numi..Este de nedescris ce nesimtire si indiferenta exista .. ca doar solutii sunt destule dar probabil petitiile oamenilor vor ajunge la gunoi sau pe post de hartie igienica …

 • Ce nu stie bine autorul articolului e ca adjudecarea lucrarilor nu mai este in litigiu pentru ca instanta a decis reluarea licitatiei facuta anul trecut in august si din cauza vestitei firme din suceava Royal 2B care face marcaje in iasi s-a trenat asfaltarea, iar cretinii din primaria iasi au reluat licitatia si acum a cistigat proiectarea alta firma care bineinteles reface proiectul cu alti bani si apoi ajungem iar la desemnarea constructorului unde bineinteles vor fi contestatii si iar mai trece un an si noi mergem pe acelasi drum si ne stricam masinile.Drumul arata exact ca in poze sa spuna cineva normal la cap ca pe un drum din orasul iasi la max 1 km de onyx poate vedea asa ceva.Si boii aia din primarie nu mai spun un lucru ca aceasta strada va fi modernizata pe 3 tronsoane si dupa ritmul lor de melc cam cite un tronson pe an o sa fie….deci cam in 3 ani o sa fie gata si drumul asta , daca nu avem iar alte contestatii tembele in toamna la desemnarea constructorului.

 • Ma mir ca nu au mai postat cei din primarie mesajele deja clasice:
  – cine v-a pus sa va mutati acolo
  – nu suntem de acord sa asfaltam printre vii
  – v-ati luat vila si acu asteptati infrastructura de la primarie
  – daca n-ati cascat okii la drum cand ati cumparat

  si alte asemenea bazaconii… uitand ca totusi este o strada a IASULUI!!

  Si nu suntem cu totii bogatani…. ci suntem oameni normali, care am reusit sa ne luam un apartament la bloc pe aceasta strada….

  SUB ORICE CRITICA – actuala adiminstratie a orasului IASI!!

 • Cum mama masii au dat voie sa se construiasca atatea blocuri pe strada Visani – fara ca infrastructura sa nu fie prinsa ca si investitie in bugetele lui 2010-2014!!!

  Asta nu mie clar. Cum de toti dobitocii sunt pusi pe scaune calde in primarie si nu sunt in stare sa coreleze investitiile private care dezvolta adevarate cartiere, cu investiile administratiei locale.

  Ce bine e cand curg taxele si impozitele catre primarie, ce sa ne mai omoram neuronul pentru a pune la punct si infrastructura cu toate utilitatile pentru prostime!… TIPIC lui JIJI Nichita …si acolitii sai

 • Nenea Silviu Bordeianu!!
  NU suntem bogatani!!

  ALOO! Terminati cu mascarada asta cu bogatanii de pe strada Visan!!

  Suntem niste amarasteni care am contractat apartamente cu rate la dezvoltator!!!

  Dupa ce ca suntem chinuiti de soarta… acum si autoritatile locale iesene isi bat joc de noi!!

 • Deh…cartier de fite,ce legatura are cu noi plebea? Sa-si faca strada,caci oricum or sa puna bariere si o sa-si baricadeze cartierul cu camere de luat vederi si caini dresati sa nu intre nimeni pe mosia lor. Cersetorii numai la usile noastre vin,caci cartierul de fite e izolat bine.Nici in gunoiul lor nu pot cauta.

 • intr-o tara civilizata intai se face infrastructura si dupa aia se construiesc locuinte…. la noi … intai faci casa…. pui wc.ul in fundul gradinii si incepi sa urli ca nu ai apa asfalt si canalizare …. puteti sa urlati cat vreti… pana se misca astia de la primarie tot la cizme de cauciuc ramaneti…. si sa stiti ca li se cam falfaie…. au blocat ei tot centru si au inchiz zeci de strazi fara sa anunte.. au taiat teii … credeti ca li se falfaie de Visani?? ma faceti sa rad ….

Adauga un comentariu