Sport

Drama in lumea tenisului feminin! O jucatoare si-a anuntat retragerea de la Roland Garros dupa ce a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer

Publicat: 14 mai 2019
1

Tenismena Nicole Gibbs (26 de ani, 117 WTA) a anuntat ca a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer si nu va mai putea juca în acest sezon de zgura, incluzând astfel si retragerea de la Roland Garros (26 mai – 9 iunie).

Jucatoarea din Statele Unite ale Americii a explicat pe Twitter ca problemele au iesit la iveala dupa un control la dentist, fiind îngrijorata de o umflatura aparuta în cavitatea bucala: "Biopsia a aratat ca sufar de o forma rara de cancer, mai exact cancer la glandele salivare. Din fericire, aceasta forma de cancer are o prognoza favorabila, iar medicul are încredere ca operatia va fi suficienta pentru tratament. Chiar si-a dat acordul sa mai joc câteva turnee în ultimele saptamâni, care sa ma ajute sa ma distrag putin de la aceasta situatie".

Numarul 117 mondial va suferi o interventie chirurgicala vineri si spera ca va putea reveni petru calificarile urmatorului turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon (1 iulie – 14 iulie). Perioada de recuperare estimata de jucatoare este de 4-6 saptamâni.

Nicole Gibbs este jucatoare profesionista de tenis din 2013, iar cea mai înalta clasare atinsa a fost pozitia 68 WTA, în iulie 2016. Jucatoarea nascuta la Cincinnati are în palmares sapte titluri ITF, însa niciunul în circuitul WTA.

 

Adauga un comentariu