Din lumea filmului

Drama la Antena 1. Sotia i-a murit de cancer la doar 48 de ani

Publicat: 21 apr. 2019
3

Regizorul comediei de la Antena 1, ”Liber ca pasarea cerului”, a trecut prin momente cumplite atunci cand i-a murit sotia. Femeia avea doar 48 de ani atunci cand a fost rapusa de cancer.

Serialul de comedie “Liber ca pasarea cerului”, care va avea premiera duminica, de la orele 20.00, la Antena 1, cu Stefan Banica jr si Marius Florea Vizante, in rolurile principale, este regizat de Razvan Savescu (46 de ani).

“Razvan e un creator deosebit si un om cu atat de multe valente, incat pot sta sa il ascult ore in sir vorbind despre orice, cu atat mai mult despre film si personaje. M-am bucurat sa descopar in Razvan, dincolo de creator, un om cu o pofta si bucurie de viata imense. Si un regizor care isi vede personajele atat de limpede de parca ar bea cu ele o cafea atunci, in momentul in care noi vorbeam. E un om si un prieten pe care te poti baza si un barbat care chiar intelege femeile, de aceea si stie sa le contureze atat de bine”, spune Jojo – Catalina Grama, interpreta rolului Stela, in serialul de comedie.

Putini insa sunt cei care stiu drama regizorului Razvan Savescu. In 2015, Oana Ioachim a fost rapusa de cancer. Fiica dramaturgului Paul Ioachim a fost o actrita extrem de talentata, iar Stena Banica Jr. i-a fost de multe ori partener de scena. Sotia lui Razvan Savescu suferea de cancer la san. Dupa ce a aflat diagnosticul, Oana Ioachim a reusit sa tina boala in frau, dar apoi a recidivat. Oana Ioachim s-a stins din viata la doar 48 de ani in 2015.

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, a avut o cariera recunoscuta atat in teatru, cat si in cinematografie. Angajata a Teatrului Mic timp de aproape 20 de ani, Oana Ioachim a lucrat cu regizori precum Catalina Buzoianu, Dan Micu, Dragos Galgotiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizand de fiecare data roluri care au ramas, cu siguranta, in memoria publicului.

“E un moment greu, foarte dureros pentru mine, pentru ca trebuie sa vorbesc la trecut despre Oana Ioachim (Oachi, asa cum o alintam), care a plecat dintre noi mult prea devreme. A fost o buna prietena, o partenera de scena extraordinara. Am jucat impreuna peste 20 de ani, am fost colegi de grupa la facultatea de teatru si ne cunosteam inca din copilarie, de la varsta de 10 ani. Am trecut prin multe impreuna. Un om deosebit, un om puternic, o mama devotata si o actrita talentata si inteligenta. Cu toate astea, acum cuvintele par goale in fata unei astfel de pierderi premature. Dumnezeu sa te odihneasca, draga mea Oana!”, a scris atunci Stefan Banica Jr. pe contul sau de Facebook.

Adauga un comentariu