International

DRAMA! Mama fetitei romance moarte in Franta a mai pierdut doi copii

Publicat: 04 ian. 2015
1
Mama bebelusului decedat in noaptea de Craciun in Franta, a carui inhumare a fost refuzata de primarul localitatii unde s-a nascut, are patru baieti, dintre care doi au murit la varste fragede in Romania. Potrivit lui Helene Brelaud, din cadrul asociatiei ASEFRR, familia fetitei traieste in Franta „de cel putin opt ani”. Parintii, care sunt „foarte afectati”, au amandoi „in jur de 35 de ani”. Ei au doi baieti, unul in varsta de cinci ani si celalalt de noua ani, scolarizati la Champlan. Alti doi baieti au murit la varste fragede in Romania. Unul decedat din cauza „septicemiei”, iar celalalt de moarte subita. „Aceasta fetita era o binecuvantare pentru ei. Era foarte asteptata”, afirma Helene Brelaud. Avocatul poporului, Jacques Toubon, care are si prerogative in materie de drepturile copilului si combaterea discriminarii, s-a declarat „bulversat”, duminica de decizia edilului care a refuzat inhumarea fetitei.
„Pe plan umanitar, sunt bulversat, stupefiat de aceasta veste. In acelasi timp, ca avocat al poporului, intr-o situatie ca aceasta, trebuie sa am toate informatiile pentru a judeca. Voi aplica in aceasta problema metoda dintotdeauna – obtinerea de informatii si puncte de vedere ale tuturor – si poate voi actiona”, a declarat el presei din Franta, subliniind ca problema „discriminarii in fata mortii” a fost deja luata in considerare de institutia pe care o conduce in trecut. Bebelusul, o fetita pe nume Maria Francesca nascuta la 14 octombrie, a decedat in noaptea de 25 spre 26 decembrie din cauza sindromului de „moarte subita la sugar”. Ea a fost numita Maria dupa numele bunicii sale si Francesca de la Franta, unde s-a nascut. Fetita a fost dusa succesiv in noaptea respectiva la doua spitale din regiune, dintre care o institutie din Corbeil-Essonnes, unde a fost constatat decesul la 26 decembrie, a adaugat o sursa apropiata dosarului.
La solicitarea familiei, o firma de pompe funebre din Corbeil-Essonnes a cerut municipalitatii Champlan autorizatia de a inhuma bebelusul in cimitirul comunei. Primarul Christian Leclerc a refuzat fara „nici o explicatie”, a asigurat Julien Guenzi, administratorul firmei. Fetita va fi in cele din urma inhumata maine, intr-o alta comuna din apropiere, la Wissous, arata gandul.info.
Adauga un comentariu