Scena artistica din Romania

Drama nestiuta a Ancai Sigartau: „Mi s-a spus ca traiesc doar 1 an cu acest diagnostic”

Publicat: 20 nov. 2018
3

Astazi este o actrita apreciata si mama a trei copii, insa putini stiu ca Anca Sigartau a trecut prin momente cumplite in urma cu multi ani, fiind la un pas sa isi piarda viata.       

Actrita a acordat recent un interviu Eugeniei Voda, in cadrul emisiunii „Profesionistii” de la Televiziunea Romana, unde a vorbit deschis despre momentele de cumpana din viata ei.

„Dupa al doilea copil am divortat. Nimeni nu a stiut ca am divortat in 1993. Lumea stie ca am divortat prin 2000. Al treilea copil l-am facut dupa divort. Bine, lucrurile sunt mai complicate. Am trecut printr-o experienta medicala traumatizanta, in care am avut un diagnostic, o boala in care ti se da un an de zile sa traiesti. Si mi s-a spus ca un an de zile traiesti cu acest diagnostic. Si cu tratamentul. Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm in 3 saptamani. Avea o viteza… intr-un fel, exploda! Sotul meu se schimbase foarte mult, intrase probabil intr-un soi de panica: va ramane singur cu doi copii. Au trecut 22 de ani de atunci si uite ca traiesc”, a povestit actrita.

„Eram in spital si la un moment dat stiu ca am vrut sa ies din spital, pentru ca mi-am dat seama ca nu mai am foarte mult timp si vreau sa fiu acasa, alaturi de copii. Cat mai am, macar sa fiu cu ei. Am iesit din spital pe 15 noiembrie, ziua de nastere a bunicii mele. Stiam ca incepe Postul Craciunului. Nu aveam nici o informatie despre post, despre biserica, despre lucrurile de genul asta, dar stiam, in interiorul meu, ca vreau sa incerc. Ca trebuie sa ma duc acasa sa tin post. Pe 15 noiembrie am iesit din spital cu niste indici foarte mari, pe 20 decembrie, cand m-am intors la control, m-au intrebat: «Unde este tumora?». Nu mai era. M-a intrebat doctorul ce am facut, ce tratament. Si i-am spus: «Eu va spun, dar nu o sa credeti». Asta s-a intamplat. Nu mai exista tumora. Indicii coborasera foarte mult. Nu stiam ca Postul poate sa aiba o asemenea putere. Din momentul acela am stiu ca voi trai”, a mai dezvaluit Anca Sigartau in cadrul emisiunii „Profesionistii”.

Anca Sigartau s-a nascut in Bucuresti, pe 29 iulie 1967, intr-o familie de profesori: mama, profesoara de fizica, iar tatal profesor de istorie. A absolvit UNATC, la clasa lui Dem Radulescu, iar astazi este deosebit de activa  in teatru, circ, televiziune si muzica. Joaca in piese de teatru si in filme, traduce si regizeaza si, in plus, este indragostita de muzica.

Adauga un comentariu