Actualitate

Drama Sofiei Vicoveanca. Problemele care i-au marcat viata interpretei de muzica populara

Publicat: 20 sept. 2019
17

Este una dintre cele mai indragite artiste de muzica populara din Romania, insa cu o poveste de viata emotionanta. Artista si-a deschis sufletul si a facut dezvaluiri socante, care au emotionat pe toata lumea, fiindca este o poveste trista.

Se pare ca artista a avut parte de o copilarie plina de greutati. Sofia Vicoveanca s-a nascut in Toporauti, o localitate aflata aproape de Cernauti, la data de 23 septembrie 1941.

A fost unul din cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe si Veronica Fusa, iar intreaga ei copilarie a fost marcata de suferinte dar si de lipsa indelungata a tatalui.

Tatal sau a fost inchis in lagar, iar asta i-a marcat copilaria Sofiei. A fost nevoita sa renunte la muzica pentru ca nu avea deloc bani, a ramas vaduva si nu a vrut sa se recasatoreasca niciodata. In pofida acestor greutati, Sofia Vicoveanca a fost mereu pozitiva.

"Am fost vanduta, parintii mei au mai avut 2 baieti care au murit. O femeie a sfatuit-o pe mama sa ma vanda. Primeam pachete… conserve, biscuiti, nu stiam daca tatal mai traieste. Imi dadea mama pe zi un cubulet de ciocolata. Il luam si fugeam si ma ascundeam, stateam ore in sir cu limba pe acea bucatica de ciocolata", a spus Sofia Vicoveanca, in urma cu ceva timp.

Adauga un comentariu