Eveniment

Drama traita de Anda Calugareanu inainte de disparitia ei fulgeratoare

Publicat: 19 iun. 2018

Anda Calugareanu a fost o artista iubita de o tara intreaga, iar disparitia ei fulgeratoare, la numai 45 de ani, a lasat un gol imens si o durere puternica in sufletele celor care au iubit-o si i-au apreciat activitatea profesionala.

Viata Andei Calugareanu nu a fost deloc una usoara si chiar daca intr-un final si-a gasit linistea alaturi de Alexandru Medeleanu, artista nu s-a putut bucura prea mult timp de fericire. Drama actritei si interpretei de muzica usoara si folk a inceput in momentul in care a primit un diagnostic dur din partea medicilor.

Problemele de sanatate ale Andei Calugareanu au debutat imediat dupa ce aceasta s-a intors dintr-un turneu organizat in Israel. Sotul acesteia, Alexandru Medeleanu, a povestit ca artista nu se simtea foarte bine, iar dupa ce medicii au examinat-o, acestia au decis ca este vorba despre o simpla raceala. Desi urma intocmai tratamentul prescris de medici, starea de sanatate a Andei Calugareanu se inrautatea. Dupa investigatii amanuntite, medicii au descoperit ca problemele ei de sanatate nu erau cauzate de o raceala banala, ci de o boala mult mai grava, cancer la plamani.

Cu toate ca a mers pentru analize in Romania, diagnosticul l-a primit tocmai in Grecia si asta pentru ca testele efectuate in tara au fost pierdute de medici.

"Ne-am dus la spitalul de plamani, unde i s-a facut o analiza destul de traumatizanta. Era ca un fel de operatie. A durut-o foarte tare, si trei zile a expectorat sange. Peste o saptamana urma sa primim rezultatul investigatiei. Ne-am dus, dar ni s-a spus ca analiza se pierduse. Imi venea sa-i omor pe medici. Anda n-a vrut sa repete investigatia. Am mers si la alti doctori, dar niciunul nu ne-a pus un diagnostic. Abia in Grecia mi s-a spus ca are cancer. Ea a stiut tot timpul ca este grav bolnava, desi nu i-am zis exact ce are. Ne minteam unul pe altul. Ne faceam ca nu stim. Avea dureri asa de mari, incat nici eu nu mai suportam. Ma simteam inutil. A incercat sa se sinucida. Si-a pus o batista in gura. Am reusit s-o salvam. Era pacat sa moara asa", a marturisit Alexandru Medeleanu, intr-un interviu pentru jurnalul.ro.

Vazand ca are dureri puternice, sotul Andei Calugareanu a decis sa apeleze la ajutorul biofizicianului Carol Przbilla. Aparatul gandit de acesta putea face ca celulele bune din organism sa se inmulteasca si sa le omoare pe cele bolnave. Cu toate ca tratamentul parea sa dea rezultate, organismul artistei nu a mai putut lupta impotriva boli.

"La 14 august, Przbilla ne-a recomandat sa mai facem o radiografie la plaman. Am facut-o si ne-a dat verdictul: ‹‹Daca mai rezistam patru zile, gata, am scapat.›› A doua zi, la ora 5 dimineata, Anda a murit. Nu mi-am luat la revedere. N-am putut. Am stat cu ea pana in ultima clipa. Ultima dorinta a ei a fost sa fac in asa fel incat lumea sa n-o uite. Mi-a mai zis in ce s-o imbrac si sa am grija de Ioana. A murit pe canapea, in bratele mele", a marturisit Alexandru Medeleanu.loading...

Adauga un comentariu