Titlurile zilei

Drama unei ieșence care își crește singură cei 3 copii! Irina a fost nevoită să facă asta de față cu fiica ei de doar 1 an și jumătate! – GALERIE FOTO

Publicat: 29 iun. 2022
Drama unei ieșence care își crește singură cei 3 copii Irina a fost nevoită să facă asta de față cu fiica ei de doar 1 an și jumătate  GALERIE FOTO
Irina Plămădeală are 3 copii și încearcă să îi crească singură

Irina Marcella Plămădeală își crește singură cei 3 copii și se descurcă cu greu să le ofere celor mici tot ceea ce au nevoie. Din vânzarea de brățări confecționate de mână, femeia plătește chiria, facturile, pune mâncare pe masă și îi îmbracă pe copii pentru școală. Deoarece nu are cu cine să își lase fetița de un an și jumătate, aceasta o ia cu ea zi de zi în parcul Voievozilor, unde își vinde marfa.

O femeie din Iași își crește singură cei 3 copii, din confecționarea și vânzarea de brățări. Aceasta are doi băieți în vârstă de 11, respectiv 13 ani, și o fetiță de doar 1 an și jumătate. Văzându-se fără sprijin din partea nimănui, Irina Marcella Plămădeală a decis să își ia viața în mâini și să își câștige traiul făcând ceea ce știe mai bine. Deși spune că îi este foarte greu din cauza cheltuielilor, ieșeanca se simte norocoasă că îi are pe cei mici care sunt sprijinul și mândria ei. Mama celor 3 copii și-a deschis și o pagină de Facebook, unde cei interesați pot face comenzi.

Irina Marcella Plămădeală își crește singură cei 3 copii

Irina Marcella Plămădeală este o mamă în vârstă de 33 de ani din municipiul Iași care a rămas singură cu 3 copii. Ajunsă într-o situație disperată, femeia s-a folosit de talentul ei la împletit și a scos la vânzare brățări frumoase făcute de mâna ei.

„Am 3 copii pe care îi cresc singură. Cea mică încă nu merge la creșă. Trebuia să fac rost de bani și m-am apucat de împletit. Am cumpărat șnur și bile și vând brățări. La început, poliția mi-a confiscat marfa, pentru că nu am avut autorizație. Cu greu, am obținut autorizație de la primărie și mi-am făcut PFA. Mi-am făcut și pagină de Facebook – «Cufărul lui Christianne». Acum vând și în parcul Voievozilor. Stau 2-3 sau 7-8 ore, depinde de vreme, că merg cu fata, nu am cu cine să o las. Băieții mei sunt la școală, dar e cam greu, nici eu nu prea știu cum să îi ajut. Nu îi pun la treabă, la brățări sau să stea cu cea mică”, spune ieșeanca.

Din cauza neînțelegerilor, femeia a trecut peste judecățile la care ar putea fi supusă și s-a despărțit de partenerul ei acum 2 ani. Irina spune că nu își regretă decizia și, în ciuda obstacolelor pe care le întâlnește, le depășește singură cu demnitate.

„M-am despărțit de partenerul meu. Atunci când o relație nu merge, te desparți. Nu stai în certuri, în violență.. Alegi în a-ți fi greu singur sau în a-ți fi greu cu cineva. Eu am ales să fiu singură. Eu le știu pe ale mele, am programul meu și nu dau socoteală nimănui. E foarte dificil pe cont propriu, dar mi-e mult mai bine decât înainte. Eu nu am părinți, nu am casă, nu am nimic. Abia am terminat liceul, cu greu. Nici bacul nu l-am luat. Am două surori, dar nu vreau să stau pe capul lor”, adaugă femeia.

Abia îi ajung banii de facturi, însă nu vrea să stea cu mâna întinsă

Irina povestește că și înainte să se despartă de tatăl copiilor ei era mai mult pe cont propriu. Se ducea ca fotograf la evenimente, însă această activitate nu a avut prea mult succes. Ulterior, i-a venit ideea de a confecționa brățări din mărgele de diferite culori și din sfoară.

„Băiețelul meu s-a apucat să facă brățări din inelușe de cauciuc. Am încercat și eu și am făcut brățări. Cel mic le-a vândut din prima zi. Atunci, am mers să cumpăr șnur și biluțe și am făcut 150 de lei în ziua aia, iar de toți banii mi-am comandat alte materiale. De fiecare dată când vin de afară, împart banii câștigați în 4: o parte pentru chirie, o parte pentru facturi, o parte pentru materiale și restul pentru cheltuielile gospodărești”, precizează Irina Plămădeală.

Deși reușește să le ofere copiilor un acoperiș deasupra capului, ieșeanca spune că nu are condiții suficient de bune și că cheltuielile cu utilitățile sunt extrem de mari.

„Nu întotdeauna îmi ajung banii. Îmi vin facturile mari aici unde stau, sunt probleme cu apartamentul ăsta. Vreau să mă mut de aici, de asta trag și cu brățările mai tare. Majoritatea proprietarilor nu primesc familii cu copii, mai ales când aud de o mămică singură. Trebuia să mă mut de aici de mult, dar am căutat chirie și nu am găsit. Aici unde stau era nemobilat înainte, am improvizat eu cu câte ceva. Dar e spațiul foarte mic, nu am loc la bucătărie, să stau la masă cu copiii sau să gătesc. Nu am pretenții mari, doar strictul necesar”, precizează femeia.

Tânăra mămică refuză să primească ajutoare financiare sau materiale și consideră că munca proprie este cea mai bună soluție pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele.

„Nu vreau donații sau bani de la nimeni. M-am săturat să fiu judecată. Prefer să stau deoparte, vreau doar să găsesc clienți cărora să le vând brățări. Nu vreau haine, mâncare, doar să îmi câștig banii din munca mea. Mă consider norocoasă că îi am pe cei mici. Băieții mai mari se descurcă singuri, mă ajută. Unul din ei și-a strâns singur bani și și-a luat bicicletă. Acum, vrea să își ia un laptop”, zice Irina Plămădeală, mama singură din Iași.

Femeia care își crește singură cei 3 copii se duce zilnic în parcul din cartierul Alexandru cel Bun și își vinde bijuteriile făcute de mână la un preț accesibil.
Comentarii
  • Jack pt.Rasputin.Dupa mintea ta de gaina ce ar putea face un copil sa faca un banut pt un laptop?Si eu eram copil si am castigat cu fratele meu la cules in livada in 8 zile cat castiga un muncitor in fabrica o luna de munca.Si permisul de conducere tot din munca de o vara in livada l-am obtinut.Asa ca un ban cinstit se poate face.Eu toata vacanta de vara am petrecut cu alti copii la cules de fructe si nu m-am plictisit si dedat la fapte antisociale si am fost mai castigat.

Adauga un comentariu