Local

Drama unei mame tinere din Iași! A născut prematur pentru a-și proteja copilul şi a murit de COVID-19

Publicat: 09 apr. 2021
Liz Bulgariu, mama care a născut și ulterior a murit
Liz Bulgariu este mama care a născut și a murit la scurt timp fiind infectată cu COVID-19

O poveste dramatică în spitalele din Iași unde o mamă în vârstă de doar 32 de ani a murit de COVID-19 asta după ce a născut mai repede pentru a-și proteja micuţul. Copilul a fost născut prin cezariană la 28 de săptămâni.

Drama pacienţilor infectaţi de COVID-19 care îşi trăiesc ultimele clipe cu speranţa că mai au şanse să trăiească s-a abătut şi pentru o familie din Iași.

Mamă în vârstă de 32 de ani a născut prin cezariană, mai devreme, și a murit de COVID-19

Sacrificiile mamelor sunt bine cunoscute, mamele fiind gata mereu să facă supraficiul suprem pentru viaţa pruncului din pântece. Vorbim şi despre un caz care s-a produs la Spitalul Clinic de Urgentă ” Sf. Spiridon” din Iași, un caz care poate fi catalogat drept sacrificiul suprem. O mamă în vârstă de 32 de ani care era infectată cu COVID-19 şi care avea plămânii infectaţi în proporţie de aproximativ 90% a fost de acord să nască prin cezariană mai devreme pentru a-l salva.

Liz Bulgariu este femeia care a acceptat bucuroasă să îşi salveze bebeluşul cu orice preţ. Aceasta avea 32 de ani şi nu suferea de boli care ar fi putut să îi agraveze starea de sănătate ca urmare a contactării virusului din Wuhan. Totuşi, femeia însărcinată a fost infectată cu virusul nenorocit iar medicii au rămas şocaţi când, în urma unor investigaţii medicale, computerul tomograf arăta că plămânii lui Liz arătau extrem de afectaţi de boală. Practic, organele erau ca nişte cicatrici.

Eduard, minunăţia de băiat născut din dramă

Liz a fost de acord ca să facă o operaţie de cezariană în săptămâna 28 de sarcină pentru a-l salva pe micuțul Eduar care poate fi catalogat drept o minune de băiat. Totuşi, după ce a născut, femeia a decedat la scurt timp, lăsând în urmă o familie îndurerată şi un băiat care nu îşi va cunoaşte niciodată mama. De altfel, mama s-a bucurat de prunc doar câteva zile înainte să părăsească definitiv Pământul.

Ce spun medicii despre cazul mamei care a murit după ce a născut

Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU Iași, pacienta a fost internată timp de 3 săptămâni la Terapie Intensivă.

Pacienta in varsta de 32 de ani a fost internată la Unitatea Primire Urgentă din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași pentru o zi. După acest timp, pacienta a fost internată pentru 3 saptamani la Terapie Inensivă (ATI). Femeia a fost ventilată, in acest timp non-invaziv și invaziv. a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Conform aceluiaşi medic, pacienta a avut complicaţii multiple, în special respiratorii. Afectarea plămânilor a fost una mare, în proporţie de 90%.

Au fost complicaţii multiple în special respiratorii la început pneumomediastin apoi hemopneumotorax și fistula bronșita. Afectarea pulmonară a fost masivă de la început, aproape 90 la sută din plămân a fost implicat în procesul inflamator a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași

 

Comentarii
Adauga un comentariu