Cancan ultimă oră

Drama unei tinere concurente la „Chefi la cuțite”: „A legat-o cu lanțul de gard și o ținea zile întregi fără apă și fără mâncare”

Publicat: 20 apr. 2021

Până la vârsta de 29 de ani, Tudorița Barbu a trăit mai mute drame decât mulți alți oameni într-o viață. Tânăra a venit la ”Chefi la cuțite” hotărâtă să-i cucerească pe jurați cu preparatele ei, dar i-a lăsat fără cuvinte atunci când le-a spus povestea ei de viață. Concurenta a avut o copilărie plină de traume, dar a reușit să iasă învngătoare.

Tudorița Barbu este o tânără de 29 de ani din Vaslui, care a ajuns să lucreze ca bucătar într-un restaurant din Galați, după mulți ani în care a fost vânzătoare în piață și apoi ajutor în bucătărie. Acum poate să își crească băiețelul fără grija zile de mâine, dar pentru a ajunge aici a fost nevoită să îndure o copilărie cruntă și o tinerețe plină de provocări.

Tudorița Barbu, concurenta de la Chefi la cuțite cu o copilărie dramatică

Tânăra le-a povestit chefilor despre bătăile groznice pe care le primea de la tatăl vireg, dar și despre moartea mamei care nu s-a ocupat niciodată de ea. În aceste condiții, Tudorița a fost nevoită să plece de acasă la vârsta de 16 ani.

„M-am născut într-un sat în Vaslui. La 16 ani am plecat de acasă pentru că era situația de așa natură. Am crescut cu bunica până la 16 ani. Mama mea a murit când aveam 13 ani și pe tatăl meu biologic nu l-am cunoscut niciodată. Tatăl meu vitreg mă bătea foarte des. Trebui să o salvez pe maică-mea din mâinile lui pentru că o bătea. Dacă nu mă duceam să-i cumpăr alcool, luam bătaie. Pe sora mea a legat-o cu lanțul de gard și o ținea zile întregi fără apă și fără mâncare. Pe maică-mea și pe bunica mea le bătea și le încuia în casă până veneam eu de la școală și le descuiam”, a povestit, cu tristețe în glas, Tudorița Brabu.

A dormit în gară la Galți

Singura care i-a fost alături în perioada copilăriei a fost bunica. Din păcate, aceasta murit când ea avea 16 ani și a lăsat-o pradă tatălui violent. Astfel, Tudorița a decis să plece de acasă și s-a dus singură la Galați. Fără niciun fel de ajutor, tânăra a ajuns să doarmă în gară pentru o scurtă perioadă.

„Am trăit acest calvar și maică-mea nu prea s-a ocupat de mine pentru că ea era o femeie liberă. Nu știu dacă am simțit vreodată iubirea ei. Bunica venea la ședințe la școală, ea îmi cumpăra rechizite, ea mă îmbrăca. Eu nu-i spuneam ”bunică”, îi spuneam ”mamă”. (…) Bunica s-a îmbolnăvit și a muri și ea. La 16 ani am rămas singură și am plecat la Galați singură. Nu aveam unde să dorm. Am stat o perioadă în gară, am dormit acolo. După m-am angajat vânzătoare”, a spus Tudorița.

Din fericire, concurenta a reușit să obțină un job la un restaurant. În cele din urmă, după 7 ani în care a fost ajutor de bucătar, a devenit bucătar. Aceasta este și mamă singur, dar susține că băiețelul ei este cel care i-a dat putere să meargă mai departe.

Adauga un comentariu