Eveniment-Social

Dramatic! Un barbat se plimba prin spitale, cautand un adapost! Medicii nu pot face nimic pentru el. In centrele de specialitate nu mai sunt locuri

Publicat: 21 nov. 2018
1

@ Acest barbat se plimba intre spitale, incercand sa-si gaseasca un adapost @ A ajuns la urgente cu hipotermie si sufera si de alte probleme de sanatate @ Medicii au facut toate demersurile necesare si incearca sa-i gaseasca adapost @ Vremea rece face tot mai multe victime in randul oamenilor fara adapost din Iasi @ Doar in cursul diminetii de ieri, la Unitatea de Primire Urgente au ajuns cinci astfel de persoane @ Nu exista locuri in centrele medico-sociale pentru ca acest barbat sa aiba un pat cald @ In acest moment, este ingrijit si adapostit in Unitatea de Primire Urgente

Un barbat in varsta de 54 de ani, din Iasi, se plimba de la inceputul saptamanii prin spitalele din oras, incercand sa-si gaseasca un loc cald, in care sa se adaposteasca de frigul de afara si sa primeasca ingrijiri medicale. Acesta a ajuns initial la Spitalul "Sf. Spiridon"cu hipotermie, avand temperatura corporala de 31 de grade Celsius.

De atunci, medicii unitatii medicale au incercat sa-i gaseasca loc intr-un spital din Iasi, dar demersurile pe care le-au facut au fost in zadar. In cele din urma, pacientul, care are si alte probleme de sanatate, s-a intors in Unitatea de Primire Urgente, la Spitalul " Sf. Spiridon", intrucat nici in centrele medico-sociale din oras nu exista locuri libere.

"S-au facut demersuri, s-a facut adresa la Asistenta Sociala. Asistenta Sociala se ocupa de acesti pacienti in fiecare zi. In cazul de fata, vorbim despre un pacient care nu este independent. Este vorba despre un pacient confuz si consideram ca ar trebui sa stea intr-un centru medico-social. Intr-un astfel de centru din judetul Iasi nu este niciun loc liber in momentul de fata. Acest pacient nu poate sa stea doar intr-un adapost de noapte, intrucat are nevoie de cineva care sa il supravegheze si sa-l ajute sa se hidrateze si sa se hraneasca. Nu are nevoie de un tratament anume, doar un tratament de intretinere, intrucat pacientul are lipsa de vitamine, de proteine, pentru ca nu mananca, nu are o locuinta. Pacientul a venit prima oara la Unitatea de Primire Urgente suferind de hipotermie, avand o temperatura corporala de 31 grade Celsius. Intre timp, am incercat sa il transferam pe acest pacient si la alte spitale, la Neurochirurgie sau la Psihiatrie, dar nu s-a reusit, asa ca a revenit la noi", precizeaza medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Citeste si: Medicii incearca sa rezolve problema donarii de sange. Se organizeaza numeroase campanii

Foarte multi pacienti fara familie si adapost ajung la UPU

In cursul diminetii de ieri, cinci ieseni care au infruntat frigul pe timp de noapte au ajuns la Unitatea de Primire Urgente, suferind de hipotermie. Aceste cazuri sunt tot mai frecvente in ultima saptamana, lucru foarte ingrijorator. Din aceasta cauza, in cursul anului trecut, in Iasi au decedat mai multi oameni ai strazii, care nu au avut unde sa se adaposteasca de vremea rece.

"Pacientul nu are nici adapost, nici familie, cel putin din ce declara dumnealui. In aceasta dimineata am avut cinci astfel de pacienti, oameni fara adapost. Pe langa acest pacient, in varsta de 54 de ani, a mai ajuns la UPU un batran in varsta de 80 de ani, cu hipotermie severa, avand o temperatura corporala de 26 de grade Celsius. Acesta a fost internat in cadrul Spitalului «Sf. Spiridon», pentru a primi tratamentul necesar. Totodata, la spital a mai fost transportat un barbat in varsta de 74 de ani, cu hipotermie usoara. Un alt pacient este un barbat in varsta de 75 de ani, din judetul Iasi, localitatea Popesti, care suferea de hipotermie medie, avand temperatura corporala de 30 de grade Celsius. Totodata, acesta prezenta si hipoglicemie. Pacientul a fost internat pentru a beneficia de tratament de specialitate si pentru a fi tinut sub atenta supraveghere medicala", adauga medicii ieseni.





Comentarii
  • Trebuie sa incercati la Azilul de la Podu Il. [in locul fostului spital este acum un azil ] Am fost acolo in vizita si am ramas impresionata de conditiile bune …Camerele sunt curate , luminoase ..si mincarea e f buna .Cu bunavointa s-ar putea gasi un pat si pt acest om nenorocit fara adapost….Noi am construit catedrale in loc sa facem spitale si scoli si un azil !!! Felicitari personalului de la azilul din Podu Il.

Adauga un comentariu