International

Drapelul al-Qaeda, arborat in Libia imediat dupa ce NATO si-a incheiat campania militara

Publicat: 01 nov. 2011
1
Drapelul organizatiei teroriste al-Qaeda a fost arborat in Libia ieri, ziua in care NATO si-a incheiat oficial campania militara in aceasta tara, relateaza cotidianul britanic DailyMail, in editia electronica.
Drapelul a fost vazut pe acoperisul cladirii tribunalului din Benghazi, unde noua conducere a tarii a ales sharia (legea islamica) ca lege de guvernare si care a fost folosit de fortele rebele pentru a-si stabili guvernul provizoriu si centrul media. Consiliul National de Tranzitie (CNT), structura de conducere a noilor autoritati libiene, a negat ca ar fi responsabil de arborarea drapelului, vazut de mai multe ori pe cladirea tribunalului.
Drapelul, pe care scrie in limba araba „nu exista alt Dumnezeu decat Allah” si pe care figureaza o luna, a fost arborat alaturi de steagul national libian.
Potrivit unor informatii, pe strazile din Benghazi au fost vazuti extremisti noaptea, fluturand drapelul al-Qaeda si strigand „Islamiya, Islamiya! Nici Est, nici Vest”.
O alunecare brusca spre extremism al ingrijora Occidentul, care a sustinut inlaturarea colonelului Muammar Gaddafi de la putere, iar in Marea Britanie ar avea un mare impact, premierul David Cameron punandu-si reputatia la bataie odata cu implicarea in conflictul libian, comenteaza DailyMail. NATO si-a respectat decizia de a pune capat operatiunii care a durat sapte luni, in pofida apelurilor CNT de a continua misiunea.
Saptamana trecuta, presedintele CNT, Mustafa Abdeljalil, a declarat ca sharia (legea islamica) va fi „sursa de baza” a noii legislatii. El a precizat ca viitorul Parlament va avea o „tenta islamista”. Sharia este legea conservatoare islamica favorizata de grupari fundamentaliste ca talibanii afgani, noteaza Daily Mail. Acesta a insistat insa pe faptul ca libienii sunt islamici moderati, nu fanatici, iar in ceea ce priveste legea de guvernare se va decide printr-un referendum daca va fi in continuare sharia sau nu. 
Adauga un comentariu