Actualitate

DRDP Iasi: Tir neechipat corespunzator, derapat in drum spre Pascani. Nu avea anvelope de iarna

Publicat: 19 nov. 2018
1

Un eveniment rutier cauzat de conditiile meteo si neglijenta conducatorului auto s-a petrecut in aceasta dimineata pe DN 28A, pe raza comunei Costesti, judetul Iasi. Un autocamion de tip TIR a derapat in afara partii carosabile, cauza probabila fiind neadaptarea vitezei la conditiile de drum si, in mod special, neechiparea corespunzatoare cu anvelope de iarna. Din fericire, nu au existat victime, singurul neajuns fiind blocarea traficului timp de aproximativ 15-20 de minute, cat au durat manevrele de repunere a autovehiculului pe carosabil.

Mentionam ca reluarea circulatiei a fost posibila prin interventia DRDP Iasi, care a dirijat spre locul accidentului un utilaj de tip Unimog, aflat in patrulare pe sectorul respectiv, pe fondul avertizarii Cod galben de ninsoare.

DRDP Iasi atrage atentia inca o data participantilor la trafic cu privire la adoptarea unei conduite preventive la volan, cu adaptarea vitezei la conditiile de drum si echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru iarna. Potrivit meteorologilor, Codul galben de ninsori si polei a fost prelungit pentru regiunea Moldovei pana miercuri, 21 noiembrie.

Pentru informatii privind starea drumurilor nationale din zona Moldovei, DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic prin Dispeceratul sau deschis in regim de permanenta – tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale.

Adauga un comentariu