News Flash:

Drept la replica

5 Octombrie 2001
1904 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru eliminarea unor eventuale suspiciuni in ceea ce priveste societatea SC Expert Buildings SRL si corectitudinea, legalitatea sau onestitatea cu care a fost intocmita lucrarea de evaluare a garsonierelor din blocul Q1 (bdul Tudor Vladimirescu), cotidianul ZIUA de Iasi da drept la replica ing. Sorin Boazu, expert tehnic, director SC Expert Buildings SRL.

Referitor la articolul "Garsoniere cu cinci milioane de lei", publicat in cotidianul ZIUA de Iasi numarul 1032, din data de 26.09.2001, purtand semnatura redactorului Marius Halciug, tonul suspicios in care a fost conceput si lipsa unor detalii tehnice si juridice absolut necesare ne determina sa facem urmatoarele precizari:

•Lucrarea a fost efectuata de catre SC Expert Buildings SRL Iasi in urma unui concurs de oferte organizat de catre Directia Generala Administrativa, Biroul Administrativ Patrimoniu de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi. In articol se precizeaza, in mod eronat, citez: "La cerinta UTI a fost realizata o expertiza...".
•SC Expert Buildings SRL a desemnat, pentru efectuarea lucrarii, un specialist in domeniul evaluarilor, in persoana inginerului Boazu Sorin, atestat de catre Ministerul de Justitie (legitimatie expert tehnic numarul 1366/1992), atestat de catre Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (legitimatie numarul 4761/2000), de Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania (adeverinta seria F numarul 00294/1998), atestat de Uniunea Nationala a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare (legitimatie numarul 50516/1999), membru al Corpului Expertilor Tehnici din Romania, membru al SC Societatea Expertilor Tehnici SA Iasi, membru al Biroului Local de Expertiza Tehnica din cadrul Judecatoriei Iasi, membru al CECCAR, membru in biroul de conducere al ANEVAR Iasi.
Articolul precizeaza, citez: "...a fost realizata o expertiza a acestor garsoniere de catre Sorin Boazu, angajat al SC Expert Buildings SRL", fara a preciza macar competentele minime absolut necesare.
•Baza legala dupa care s-a intocmit lucrarea a fost stabilita prin Hotararea Judecatoreasca numarul 481/16.03.2001 a Curtii de Apel Iasi si solicitata ca atare de Directia Generala Administrativa, Biroul Administrativ Patrimoniu de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi. Astfel, prin adresa numarul 9467/18.06.2001, se solicita "evaluarea celor cinci tipuri de garsoniere existente in blocul Q1 din bdul Tudor Vladimirescu, in conformitate cu prevederile Legii 85/1992 modificata si completata precum si prevederile Decretului 61/1990".
•Respectarea prevederilor legale impuse de catre beneficiar, analizarea documentatiei tehnice puse la dispozitie, constatarile pe teren efectuate de catre expert in prezenta unui reprezentant al beneficiarului si aplicarea corespunzatoare a standardelor de evaluare au condus la obtinerea preturilor celor cinci garsoniere. Societatea SC Expert Buildings SRL garanteaza corectitudinea Raportului de evaluare.
Pentru eliminarea prejudiciilor prilejuite de acest articol societatii Expert Buildings SRL, agreata de Fondul Proprietatii de Stat, de Agentia de Valorificare a Activelor Bancare si de Ministerul Alimentatiei si Agriculturii, semnatarul articolului este rugat sa faca uz de mijloacele proprii meseriei sale pentru a risipi neincrederea in ceea ce priveste corectitudinea, legalitatea sau onestitatea cu care a fost intocmita lucrarea.
Director SC Expert Buildings SRL,
Expert Tehnic, ing. Sorin BOAZU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013113 (s)