Stiri medicale

Drogul periculos cu nume inocent

Publicat: 22 sept. 2013
7
Molly este numele unui nou drog care a ucis cel putin sapte persoane. Acest drog, care apartine aceleiasi familii ca Ecstasy, isi ademeneste victimele cu promisiunea unei euforii la pret de nimic, le face sa uite de inhibitii si le da o infuzie de energie care va dura o noapte intreaga. Insa costul unei nopti alaturi de Molly este foarte mare, consecintele fiind devastatoare si chiar letale.
Drogul Molly face victime inca din martie 2013 in SUA si a atras atentia autoritatilor si a speriat parintii. Molly este o forma mai pura a drogului Ecstasy, dar utilizatorul nu are nicio idee despre puterea lui.  
„Tinerii tind sa creada ca nu este periculos, dar este foarte periculos. Acest drog este facut, cel mai probabil, in baia cuiva. Pur si simplu, nu stii ce are in componenta“, declara un purtator de cuvant al Departamentului american de combatere a drogurilor (DEA) pentru „Boston Globe“.  
Molly se fabrica in laboratoare peste tot in lume si se comercializeaza pe internet. Mostre din acest drog au fost confiscate si studiate, aflandu-se astfel ca au in compozitie metamfetamine, praf de copt si chiar si ingrasaminte artificiale, potrivit adevarul.ro, care citeaza „MVTimes“.   
„Avem cateva cazuri deschise privind posesia si distributia de Molly. Este pe piata de ceva vreme. Nu este o noutate pentru noi, doar ca in ultima vreme a inceput sa fie mai cunoscut“, spune Chris Dolby, detectiv al sectiei de politie a oraselului Edgartown, SUA.   
Un alt politist spune ca Molly e pe piata inca din 2012. „Atunci am vazut pentru prima data un caz Molly. Nu stiam ce este. Tocmai din cauza ca Molly are atat de multe forme, nu stim exact ce este pana nu ne vin rezultatele testarii. Insa stim ca devine din ce in ce mai popular, mai ales printre adolescenti“, spune detectivul Nicholas W. Curelli.
Cum s-o recunosti pe Molly  
Molly se vine sub forma de pudra, de capsula sau de pastila colorata, de obicei marcata cu un logo cunoscut sau cu o imagine bizara. Multi consumatori o iau pe cale orala, desi poate fi si aspirata. Se amesteca, deseori cu cafeina, alcoolul sau alte droguri, fiind si mai periculoasa in aceste combinatii.   
Efectele adverse ale consumului de Molly includ palpitatii cardiace, insomnie, greata, febra, inclestarea involuntara a maxilarului, crampe musculare, deshidratare si, in cazurile severe, crize, hipertermie, stop cardiac si coma.  
Efectele consumului sunt anxietatea, iritabilitatea, agresiunea, inclestarea involuntara a maxilarului, pierderea apetitului si letargia extrema. Molly cauzeaza o explozie de serotonina. Consumul prelungit epuizeaza, insa, organismul de neurotransmitatori, asa ca utilizatorul, pur si simplu, se prabuseste atunci cand efectele drogului dispar. Molly mai poate cauza si depresie pe termen lung, mai ales la cei cu probleme de acest fel.
Adauga un comentariu