Titlurile zilei

Droguri găsite la perchezițiile de la Operă! Mai multe grame de stupefiante dosite printre lucrurile unei femei, personaj-cheie în anchetă. Un nou dosar exploziv prinde contur (EXCLUSIV)

Publicat: 08 mart. 2021
Procurorii DIICOT în timpul descinderilor la Opera Națională Română din Iași
Pe 1 martie 2021, procurorii DIICOT au descis într-o anchetă de proporții la Opera Națională Română din Iași. O descoperire neașteptată a fost făcută de către anchetatori! Totul vizează destructurarea unui grup infracțional organizat (în fruntea căruia s-ar afla balerina Beatrice Rancea), specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Procurorii DIICOT arată că ar fi vorba de un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Procurorii DIICOT, în timpul descinderilor din ancheta de la Opera Națională Română din Iași, au făcut o descoperire neașteptată! Surse  arată că la fiica vitregă a lui Cristi Minculescu (asistentul de regie Mădălina Minculescu de la Opera ieșeană) ar fi fost găsite droguri, mai exact canabis! Aceasta apare în dosar în legătură cu modul în care firmele Tustream SRL și Altrax SRL ar fi asigurat diverse servicii, îndeosebi decoruri, pentru Opera din Iași

Descoperire neașteptată, făcută de către anchetatori în timpul anchetei de la Opera Națională Română din Iași (ONRI)! Surse au dezvăluit că, la fiica vitregă a lui Cristi Minculescu (asistentul de regie Mădălina Minculescu de la Opera ieșeană) ar fi fost găsite droguri, mai exact grame de canabis! Aceasta apare în dosar în legătură cu modul în care firmele Tustream SRL și Altrax SRL ar fi asigurat diverse servicii, îndeosebi decoruri, pentru Opera din Iași.

UPDATE: Decizia în ceea ce o privește pe Beatrice Rancea în dosarul ONRI s-a amânat pe mâine, 9 martie 2021.

De reamintit că, pe data de 1 martie 2021, procurorii au descins peste Beatrice Rancea, aceasta în calitate de manager al ONRI, fiind vizată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. De asemenea, au fost făcute percheziții inclusiv la celebrul designer Doina Levintza, cea care a creat costume pentru artiști. Beatrice Rancea, alături de alte 10 persoane au fost vizate de ancheta procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Toate au primit control judiciar.

Alături de Beatrice Rancea, în dosar mai apar Aligheri Iațâc, Șef Partidă, secretara ONRI, Iulia Solomon, Maria Eșanu, asistent scenografie, Daniela Ștefan Naforiță, contabil-șef al Operei

Alături de Beatrice Rancea, în dosar mai apar Aligheri Iațâc, Șef Partidă, secretara ONRI Iulia Solomon, asistentul de regie Mădălina Minculescu, fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, Maria Eșanu, asistent scenografie, Daniela Ștefan Naforiță, actualul contabil-șef, și Silvia Crețu, actualul șef de audit. Detaliat, potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații. Spre exemplu: „acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

De asemenea, „organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta”. Mai departe, inculpata Beatrice Rancea nu se poate apropia: „de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alți participanți la comiterea infracțiunii, de martori ori experți sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice, direct sau indirect, pe orice cale, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să se supună unor măsuri de control”, se mai arată în legislație.

De peste 10 ani, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave.

Chiar de 1 martie 2021, momente șocante au avut loc la Opera Națională Română din Iași. Procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare și în instituția Operei, pe raza municipiilor Iași și București. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Procurorii DIICOT arată că ar fi vorba de un prejudiciu de 5 milioane de lei. De peste 10 ani, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Acest moment este o pată pe imaginea culturală a Iașului și a oamenilor valoroși din domeniu.

Comentarii
Adauga un comentariu