Titlurile zilei

Droguri „trase pe nas” direct din chiloții câtorva domnișoare din Iași. Într-o casă dosită din Sărărie se întâmplau toate grozăviile. Peste 100.000 de euro valorau substanțele găsite de mascați la percheziții! UPDATE

Publicat: 05 mart. 2021
Perchezițiile efectuate ieri-dimineață la suspecții de trafic de substanțe interzise
Oamenii legii au descins ieri-dimineață în mai multe locuri din Iași, pentru destructurarea unei rețele de trafic cu substanțe cu efecte psihoactive

Procurorii și polițiștii au descins ieri-dimineață în 13 locuri din județul Iași. Anchetatorii susțin că au destructurat o rețea de trafic de substanțe cu efecte psihoactive. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au fost duse ieri 22 de persoane, pentru audieri. Anchetatorii afirmă că substanțele interzise erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie, iar comenzile se realizau prin Darkweb și plata se efectua cu Bitcoin

Descinderi în forță ale polițiștilor din Iași. Ofițerii din cadrul BCCO sub coordonarea DIICOT au intrat ieri-dimineață în mai multe locații și au ridicat mai multe persoane pentru audieri. Totodată, cantități impresionante de substanțe cu efect psihoactiv au fost confiscate. O locație în care s-au găsit mai multe kilograme de substanțe interzise a fost în zona Sărărie. Acolo, polițiștii au găsit aproape 3 litri de produs chimic din care traficanții puteau obține cam 10 kilograme de etnobotanice.

Un singur gram era vândut cu până la 50 de lei. La un calcul simpul, cele 10 kilograme de etonobotanice valorau aproximativ 500.000 de lei. Din casa în care au fost găsite etnobotanicele, au fost ridicate 8 persoane, bărbați și femei. Oamenii legii au rămas uimiți când au găsit droguri până și în pampersul bebelușilor sau în chiloții femeilor. Locuitorii din zonă au precizat că zile la rând în vila ținută departe de ochii curioșilor au intrat tineri ce păreau să aibă o situație materială foarte bună.

„În fiecare zi veneau băieți aici să cumpere. Pe câți i-am văzut căzuți… Doamne ferește, sper să se termine!”, a spus o femeie care locuiește în zonă.

UPDATE: Tribunalul Iași a admis vineri, 5 martie 2021, propunerea de arestare formulată de anchetatori. Cei cinci inculpați au contestat arestul preventiv.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Iași. Ia față de inculpații Gabriel Viorel Gorovei, cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, Laura Drăgan, cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, Aurel Avădănii, cercetat pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe 30 de zile, Mariana Avădănii, cercetată pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe 30 de zile, Mariana Roman zisă „Creangă”, cercetată pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților”, au precizat judecătorii ieșeni.

UPDATE: În urma perchezițiilor efectuate ieri si audierilor făcute de procurorii DIICOT, în dosarul de trafic de droguri au fost reținute 17 persoane si 2 plasate sub control judiciar, conform surselor.

Ce au spus anchetatorii ieșeni cu privire la gruparea infracțională

Pe 4 martie 2021, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județului Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În fapt s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei, din municipiul Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi prinse de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate în apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate”, au afirmat ieri procurorii DIICOT Iași.

22 de persoane, duse la audieri la sediul DIICOT Iași

În urma perchezițiilor au fost descoperite importante cantități de substanțe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanțe interzise, precum si alte bunuri care ar fi servit în derularea activității infracționale.

„La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost duse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iași și Grupării de Jandarmi Mobilă «Alexandru cel Bun», din Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat anchetatorii ieșeni.
Comentarii
 • Felicitari !
  felicitari celor ce coordoneaza aceste actiuni. Am observat toleranta zero fata de traficantii de stupefiante in ultima vreme prin actiunile interprimse
  Pacat ca judecatorii rupti de realitate ii mangaie cu sentintele

 • Tiganii care stau in Basceaus si aia de linga Piata Chirila vind droguri de ani de zile si nu patesc nimic. Locurile in care o intrat ieri se cunosc ca se vind droguri de mult timp si or sa se mai vinda. Nu au alti bami de unde sa ia doar sa fure.

 • rupt esti tu de realitate!judecatorul judeca dupa acte nu dupa fata sau dupa ce parere ai tu!comunistule!!!procurorii sunt de vina ca nu isi fac treaba, nu judecatorul care nu are probe la dosar.sau vrei procesul sa fie ca al lui ceausescu?si la el a fost corect?bravo voua!si mai aveti si pretentii de democratie

 • multi din cei ridicati ieri au fost luati si acum 2 ani in Pacurari. dupa 6 luni au fost eliberati si s au apucat de aceeasi treaba. cine este de vina pentru pedepsele mici? politia, parchetul, instanta?
  decideti voi
  PS daca au fost condamnati inseamna ca au fost probe

 • Dumnezeu sa va bata pe cei care nu va faceți treaba în legătură cu aceste jeguri de țigani care ne otrăvesc copii!!! Nu aveți idee ce reacții au tinerii dupa ce consuma porcăriile astea vândute de țigani!!!! Au nenorocit zeci si zeci de tineri! I au distrus! Le au distrus viata, sănătatea și viitorul! Fiți blestemați cei care protejați astfel de nenorociți!

Adauga un comentariu