Gadgeturi

Dronele militare Blackwing pot fi lansate de sub apa, de pe submarine sau vehicule autonome

Publicat: 18 mai 2016
5

Marina americana si-ar putea imbogati in curand arsenalul de drone cu noi modele de mici dimensiuni capabile sa fie lansate de sub apa, de pe submarine sau vehicule submersibile autonome.
 
Dronele Blackwing, dezvoltate de compania AeroVironment, pot fi lansate din tuburi deja existente pe submarine – cele pentru contramasuri acustice. Aparatele de zbor pot fi folosite pentru recunoastere aeriana dar pot fi si inarmate, potrivit producatorului.

Drona pe baza careia a fost construit modelul „subacvatic”, numita Switchblade, a fost folosita deja cu succes in Irak si Afghanistan.
 
Blackwing a fost construita pentru a participa la programul „Advanced Weapons Enhanced by submarine UAS against mobile targets” lansat de marina americana si finalizat in 2015. In urma acestuia a fost recomandat sistemul produs de AeroVironment, iar US Navy a cerut fonduri din urmatorul buget pentru a achizitiona 150 de drone. Blackwing are o autonomie de peste o ora in zbor si incorporeaza module pentru comunicatii criptate.

Adauga un comentariu