Local

Drumarii ieseni ameninta cu rafuiala in instanta

Publicat: 10 iul. 2013
1

Zeci de salariati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi sunt la un pas de a chema in judecata institutia angajatoare. Acestia sunt hotarati sa se adresze magistratilor, fiind nemultumiti de taierile salariale ce li s-au aplicat in ultima perioada. Este vorba despre hotararea de micsorare a lefurilor, luata la nivel central. Sute de drumari au suferit in urma acestei decizii, ajungand ca fluturasul de salarii sa indice o scadere a drepturilor salariale chiar si cu 35 la suta. Disperati, angajatii au protestat luna trecuta la Bucuresti, in fata sediului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Mai mult de atat, acestia s-au trezit cu limitarea sporurilor cu 45 la suta. Sub amenintarea concedierilor, multi dintre angajatii ieseni au cedat presiunilor exercitate asupra lor si si-au dat acordul pentru reducerea salariilor. Insa aproximativ 30 de ieseni au refuzat semnarea actului aditional la contractul de munca si au inceput sa primeasca salariile micsorate fara acordul lor. „O sa-i dam in judecata pentru taierea salariala. Am facut o sesizare inclusiv la ITM. In Iasi sunt in jur de 30 de angajati care primesc salarii micsorate, cu toate ca nu si-au dat acordul. Se fac presiuni asupra lor. Vom incepe niste procese, pentru ca nu este normal ce se intampla. Sporurile pentru conditii periculoase au fost reduse cu 45 la suta”, a declarat Elena Raileanu, lider al Sindicatului Drumarilor.

Comentarii
 • Lulu stai naibii -n banca ta . De ce nu spui de sutele de sindicalisti care pleaca zilnic din sindicatul elie radu SRL ? De ce pleaca ? Simplu , s-au saturat oamenii de jocurile tale murdare ce le faci pe spinarea lor . Acu unde esti ? In loc sa te bati pentru drepturile drumarilor , ai plecat iar la mare ? Rusineeeeeeeeeeeeeeeee….

  • Aceasta asa zisa lidera e o lichea tradatoare , a dat la pace cu compania si acum incearca in disperare sa se scoata . Nu mai tine cocoana , dati DEMISIA , hai ROIU TRADATOARE CE ESTI .

 • Bai oameni buni despre ce vorbim aici…
  De exemplu al doilea director a fost sustinut de Lulu cu banii sindicatului ca sa ia sute de milioane de lei drepturi salariale, din acelasi fond de salarii diminuat.
  Deci sindicatul a actionat in defavoarea cotizantilor, favorizand plati de sute de milioane catre un director renegat, in defavoarea angajatilor carora li s-au micsorat salariile pe fondul diminuarii fondului de salarii.
  Bravo Lulutza!!!!

  • Futo-n gura de Luluta , nemernica asta il sustine din banii nostri pe otreapa securista pila , o janghina imputita . Lasa Luluto ca ti se infunda . DEMISIAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!

 • Toata lumea stie PILA -i puscarie ! Da, cordaciul asta si madam sloboz , au puso de paraduiala fondurilor sindicale . Bagabontii se sustin unul pe altul . Presimt ca ceea ce au facut hahalerele astea le va atarna ca un chetroi de moara la gat .

Adauga un comentariu