Local

Drumul judetean Iasi – Vaslui se surpa mai tare

Publicat: 23 oct. 2011
1

Licitatia privind reabilitarea Drumului Judetean 248 Iasi – Vaslui ajunge din nou in instanta. La doi ani dupa ce a fost demarata procedura, cei care locuiesc de-a lungul soselei se vad nevoiti sa astepte alte cateva luni pana cand vor putea circula in conditii normale. Ultima licitatie, atribuita asocierii Tehnic Asist SRL Botosani si Topavedi SRL Timisoara, a fost contestata de alte doua asocieri la Consiliul National de solutionare a Contestatiilor (CNSC). Acest for le-a dat castig de cauza si a obligat autoritatile sa reia procedura, insa CJ Iasi a atacat decizia CNSC in instanta. Sefii judetului au sustinut ca hotararea CNSC intra in contradictie cu decizia Autoritatii Nationale pentru reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP). Aceasta din urma a emis o lege prin care sustine ca firma care e lider de proiect in cadrul unei asocieri trebuie sa indeplineasca singura toate criteriile stabilite in caietul de sarcini, in timp ce CNSC a stabilit ca toate firmele dintr-o asociere sa cumuleze respectivele atribute. „Deciziile celor doua foruri se bateau cap in cap si nu am vrut sa riscam sa cadem noi la mijloc. Daca se continua licitatia conform deciziei CNSC, atunci noi eram pasibili de amenda, pentru ca nu am respectat ceea ce solicitase ANRMAP. Practic, orice firma putea contesta din nou licitatia si astfel nu ajungeam nicaieri. Nu vreau sa dam cu subsemnatul doar pentru ca unele foruri nu cunosc legislatia asa de bine cum ar trebui”, a precizat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Comentarii
  • clar ca ordinarul asta senil blocheaza inceperea lucrarilor ca sa ii iasa lui cascavalul! Talharule, orasul asta e cea mai mare lada de gunoi a romaniei si a europei, un dezastru urban, o mizerie, o rusine! porcule!

  • pe drumul asta se bat mafiotii de ceva vreme. a fost castigata licitatia de colas, a contestat umbrarescu, apoi au castigat astia.iar acum s-a impotmolit in cacaturi legislative… asta daca n-or fi si alte manareli prin spate. ce sa facem , astia suntem !

Adauga un comentariu