Local

Drumul national Crasna – Iasi va intra in reparatii

Publicat: 10 apr. 2012
1

In perioada urmatoare, DN 24 Crasna Iasi va intra in intretinere de primavara, lucrarile urmand a fi efectuate de firma contractata pe o perioada de doi ani si pentru modernizarea drumului. Asocierea companiilor SC Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL a fost declarata castigatoare anul trecut la licitatia pentru modernizarea acestui drum national, pentru valoarea de 242 milioane de lei. Fondurile necesare pentru efectuarea lucrarilor de intretinere au fost recent alocate din costul total destinat intregului proiect.

Beneficiarul lucrarii de modernizare a drumului cu traseul Crasna – Bacaoani – Vaslui – Coropceni – Schitu Duca – Iasi este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, care a optat pentru contractarea unui credit pentru plata investitiei. Momentan au fost alocate fonduri numai pentru intretinerea drumului, insa dupa ce va fi deblocata si cealalta parte a finantarii, constructorul va putea incepe modernizarea propriu-zisa, care va presupune consolidarea acostamentelor, lucrari de intarire a terasamentelor instabile, inlocuirea podetelor care nu au capacitate suficienta de preluare a apelor si refacerea in totalitate a sistemului rutier acolo unde nu exista capacitatea portanta ceruta.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi isi va asuma, odata cu demararea modernizarii, partea de urmarire a lucrarilor si de avizare a proiectului.

Adauga un comentariu