Economic Local

Drumurile din comuna Horlești vor fi reabilitate cu fonduri guvernamentale! Patru firme se bat pe contractul de 700.000 de euro

Publicat: 03 oct. 2020
Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din comuna Horelști. Mai multe firme de construcții au depus oferte financiare
Drumurile din comuna Horlești vor fi modernizate cu fonduri guvernamentale puse la dispoziție de Compania Națională de Investiții

Comuna Horlești beneficiază de fonduri guvernamentale pentru modernizarea drumurilor. La licitația recent lansată au fost depuse mai multe oferte din partea firmelor de construcții. Compania Națională de Investiții este autoritatea contractantă care organizează procedura de achiziție

Compania Națională de Investiții (CNI) SA investește în județul Iași, în comuna Horlești. Recent, a fost demarată licitația pentru modernizarea drumurilor comunale afectate de calamități. CNI a pus la dispoziție fonduri guvernamentale de 3.258.917 lei, fără TVA, aproximativ 700.000 de euro. La licitație au depus oferte următoarele societăți: Daroconstruct SRL, Eky – Sam SRL, Conest SA și asocierea Beny Alex SRL – Esraconstruct SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Segmentul de drum prezintă un rol important pentru traficul din comuna Horlești, acesta asigură legătura între satul Bogdănești și satul reședință de comună, Horlești. Necesitatea implementării proiectului este rezultatul identificării unor probleme care, în momentul de față, fac ca utilizarea acestui drum comunal să se facă în condiții foarte rele, din cauza degradărilor foarte pronunțate pe aproximativ toată lungimea drumului și în aproximativ 20 la sută din suprafața drumului să se producă cedări ale fundației. Starea tehnică a drumului se determină în scopul stabilirii lucrărilor de modernizare, lucrărilor de reparații, lucrări menite să aducă starea tehnică la nivelul cerut de evoluția traficului”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările de modernizare a drumurilor trebuie să aibă o garanție de 36 luni

Lucrările executate de constructori trebuie să aibă o garanție de minimum 36 luni. Contractul se va derula pe o perioadă de cinci luni.

„Defecte constatate: planeitatea suprafeței de rulare care se exprimă prin valoarea indicelui de planeitate, rugozitatea și îmbătrânirea suprafeței de rulare, capacitatea portantă a complexului rutier, suprafață efectată de gropi, suprafață afectată de faianțări, fisuri și crăpături transversale, longitudinale, rupturi de margine, suprafață poroasă, cu ciupituri, suprafață afectată de făgașe longitudinale”, se mai arată în documentația care însoțește procedura.

Primăria Ciortești a alocat 1,2 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor comunale și sătești

Și Primăria comunei Ciortești reabilitează drumurile din localitate. Contractul de 1,2 milioane de euro este dorit de cinci societăți: Danlin XXL SRL, Nomis 2003 SRL, Conest SA, Vam Sofi Trans SRL, Cornell’s Floor SRL și Con Ted Company SRL. Etapa de evaluare financiară se află la final, urmând să fie declarat câștigătorul licitației.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățirea a condițiilor de circulație, prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, a mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizarea de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786. Lungimea totală este de 3,9 kilometri.

Adauga un comentariu