Local

Drumurile din comuna ieșeană Dolhești vor fi modernizate! O firmă din Neamț va executa lucrările în valoare de 1,5 milioane de euro

Publicat: 02 dec. 2021
Sediul Primăriei Dolhești, din județul Iași
Drumurile din comuna Dolhești, județul Iași, vor fi asfaltate

O firmă de construcții din județul Neamț va asfalta mai multe drumuri din comuna Dolhești, județul Iași. Comisia de evaluare a acceptat oferta finală a societății. Vor fi realizate intervenții pe o porțiune de 6 kilometri și amenajări de drumuri laterale

Comuna Dolhești, județul Iași, va avea drumuri modernizate. Recent, Primăria din localitate a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluarea a stabilit că oferta unicului participant la procedură poate fi declarată câștigătoare. Astfel, contractul a fost atribuit societății Danlin XXL, cu sediul social în județul Neamț. Oferta finală are o valoare de 7.281.521 de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de omul de afaceri Dan Amurăriței. În 2020, firma a declarat o cifră de afaceri de 265,5 milioane de lei, un profit de 73,2 milioane de lei, datorii de 40 de milioane de lei, cu 275 de angajați.

„Înainte de începerea lucrărilor de terasamente se execută lucrări pregătitoare în limita zonei de lucru: curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni, decaparea și depozitarea pământului vegetal, asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime. Curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă, buruieni și alte materiale se face pe întreaga suprafață”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor fi realizate pe o porțiune de 6 kilometri

În total, vor fi realizate lucrări de intervenții pe nouă drumuri comunale și sătești, cu o lungime de 6,038 kilometri. Totodată, vor fi amenajate și 13 drumuri laterale.

„Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de 15 metri liniari. Rolul acestor amenajări este de a prelua cantitatea de noroi antrenată de cauciucuri pe timp ploios. Prin realizarea drumului, colectarea și dirijarea apelor pluviale se va asigura confortul necesar pentru circulația rutieră pe toată perioada anului. Având în vedere amplasamentul aflat în zona de deal și încadrat în clasa tehnică V, viteza de proiectare adoptată este de 40 km/h”, se mai arată în documentația procedurii.

În comuna Dolhești a fost anunțată și construirea unui dispensar.

Și Primăria Bârnova asfaltează porțiuni de drum din comună

Totodată, Primăria Bârnova a lansat licitația pentru realizarea lucrărilor de întreținere cu îmbrăcăminte bituminoasă ușoară în satul Pietrăria, din comună. Valoarea estimată a contractului este de 721.218 lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro.

„Pentru asigurarea fluenței traficului, administratorul străzilor își propune în principal, pentru 2021, efectuarea de lucrări de întreținere prin decapări manuale, mecanice (cu motocompresor sau cu freză) și asfaltarea suprafețelor, care să elimine gropile apărute în carosabil. Execuția lucrărilor de întreținere are în vedere eliminarea degradărilor din îmbrăcămintea asfaltică în vederea unei mai bune etanșeități a îmbrăcăminții, în acest scop suprafețele trebuie pregătite în mod corespunzător”, se arată în caietul de sarcini.

La procedură au fost depuse două oferte din partea societăților Pao International Grup SRL și Construct & Drum SRL, ambele cu sediul social în Iași. În anul 2020, Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din comuna Bârnova.

Adauga un comentariu