Eveniment-Social

DSP Iasi a inceput distribuirea vaccinurilor

Publicat: 29 oct. 2012
1
Directia de Sanatate Publica Iasi distribuie, incepand de astazi, vaccinurile Pentaxim, in cadrul programului national de imunizare, in vederea administrarii, in perioada imediat urmatoare, de catre medicii de familie. Vaccinurile, in numar de 6370, vor fi folosite pentru copiii ce trebuie recuperati, dar si pentru cei cu varste intre 4 si 12 luni, care trebuie imunizati in aceasta perioada. Aceste doze sunt in numar suficient, urmand ca in luna decembrie Ministerul Sanatatii sa distribuie o noua transa de vaccinuri Pentaxim. Tot de astazi, DSP Iasi distribuie si 4610 doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre doua si sase luni. Vaccinurile hexavalente (combinate) pot preveni mai multe boli infectioase prin administrarea intr-o singura injectie. Acestea sunt necesare pentru imunizarea impotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva si poliomielita.
Referitor la campania de imunizare antigripala, Directia de Sanatate Publica Iasi a stabilit un necesar de 80.000 de doze vaccin antigripal. In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati si personalul medical. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in spitale.
Comentarii
  • Nici cu bani nu imi fac acest vaccin! Am 65 ani ,insa minte un pic mai am.Adica francezii,germanii,olandezii,italienii,spaniolii si mai nou canadienii refuza vaccinarea iar noi romanii suntem mai palizi ? Ce garantie si cine poate raspunde daca?…………..

Adauga un comentariu