National

DSP Ilfov a greșit calculul incidenţei cazurilor de infectare cu COVID-19: „S-a constatat existența unei erori în programul informatic”

Publicat: 29 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DSP Ilfov a greșit calculul incidenţei cazurilor de infectare cu COVID-19 S-a constatat existența unei erori în programul informatic
Noile mutații ale COVID-19 pot afecta acurateţea unor teste Covid-19 şi pot conduce la rezultate fals negative ale acestora, notează CNN.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a greșit calculul incidenței cazurilor de infectare cu noul coronavirus și a recunoscut acest lucru. Greșeala a fost însă, motivată prin argumentul „unei erori în programul informatic”. Programul a furnizat inițial  o valoare de 3,41 cazuri la mia de locuitori, pe când în realitate era vorba de 6,89 cazuri/1000 de locuitori.

„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice”, se arată într-un comunicat al DSP Ilfov.

„În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, mai spune DSP.

În urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, acum o săptămână, opt localităţi din judeţul Ilfov, (Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Chiajna şi Bragadiru) au intrat în carantină. Cu puțin timp înainte de această decizie, alte două localităţi din Ilfov – Clinceni şi Berceni – au intrat deja în carantină.

Klaus Iohannis: „DSP-urile au fost total depășite la început”

Klaus Iohannis a făcut, în dimineața zilei de duminică, o vizită la call center-ul Direcției de Sănătate Publică București, acolo unde mai mulți voluntari preiau apelurile sosite de la populație.

Fiind întrebat ce mesaj are pentru românii care au încercat să sune la DSP zile în șir fără să obțină un rezultat, Klaus Iohannis a răspuns:

„DSP-urile au fost total depășite la început. Și acum sunt unele. Au număr insuficient de personal. Apreciez această activitate de voluntariat care vine să completeze acțiunea DSP-ului. Este o muncă foarte solicitantă. Încercăm să găsim personal ca să facem munca DSP-ului mai eficientă. Au fost și erori, dar Guvernul lucrează permanent pentru a îmbunătăți procedurile, ” a spus Klaus Iohannis.

Se vor impune restricții suplimentare, dacă nu sunt respectate cele de acum

După vizita de la call-center-ul de la Arena Națională al DSP București, Klaus Iohannis a avertizat că s-ar putea impune măsuri suplimentare, dacă cele actuale nu sunt respectate. Mai mult, președintele a vorbit și despre vaccinul anti-COVID și a menționat când ar putea ajunge în țară.

”Am găsit mulți oameni tineri, în putere, am vorbit cu mulți dintre ei. Mulți sunt voluntari, studenți la medicină. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP. Lucrurile merg foarte bine în call-center. Toți voluntarii sunt bine pregătiți, au abordare calmă, profesionistă, îi calmează pe oamenii care au problemele lor, dacă sunt bolnavi și sunt infectați. Îi felicit pe toți.

Putem să observăm, în ultimele zile, că măsurile de restricție care au fost luate dau primele rezultate. Numărul de noi infectări nu au mai crescut, suntem pe un platou. Vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate, mulți ajung în stare gravă sau foarte gravă. Medicii fac minuni, dar, haideți, să fim solidari. Solidari cu miile de voluntari, de medici care lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie. Suntem chiar obligați să fim solidari și să respectăm normele, pentru că salvăm vieți. Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare. Toată lumea își dorește să revină la normalitate, iar după vaccinare să terminăm cu această pandemie, poate până în vara anului viitor vom termina cu ea.

Sunt pregătite primele tranșe de vaccin, sperăm să le avem și în România de la începutul anului viitor. La început, DSP-urile au fost total depășite, unele sunt depășite și acum. Au un număr mic de angajați. Au fost și erori, și scăpări.”, a spus Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu