Info Turism

Dubaiul îşi deschide graniţele pentru turiştii străini. Reguli stricte pentru cei care vor să intre în emirat

Publicat: 25 iun. 2020
Dubaiul îşi deschide graniţele
cladiri dubai

Dubaiul îşi deschide graniţele. Începând cu 7 iulie, autorităţile din Dubai vor permite accesul turiştilor străini, după mai bine de trei luni de carantină pentru a stopa răspândirea epidemiei de COVID-19.

Veste bună pentru turiştii care vor să-şi petreacă o vacanţă în Dubai. Autorităţile vor permite accesul turiştilor străini începând cu 7 iulie. În contextul pandemiei de coronavirus, cei care vor să intre în emirat vor trebui să respecte nişte reguli stricte.

Dubaiul îşi deschide graniţele pentru turiştii străini

Citând Comitetul suprem pentru gestionarea crizelor şi a dezastrelor, centrul a oferit o listă de protocoale pe care călătorii trebuie să le respecte pentru a li se permite accesul în emirat.

Condiţiile de intrare sunt: orice turist trebuie să prezinte un certificat medical oficial pentru teste făcute nu mai mult de 96 ore din momentul în care turistul ajunge la graniţa Emiratelor sau să efectueze un test COVID-19 de tip PCR pe aeroportul pe care aterizează.

Persoanele testate pozitiv vor trebui să se supună unei perioade de carantina de 14 zile. De asemenea, turiştii străini sunt obligaţi să aibe o asigurare medicală valabilă pentru Emirate.

Înainte de a ajunge în Emirate, turiştii străini trebuie să-şi descarce pe telefonul mobil aplicaţia COVID-19 DXB pe care trebuie să-şi înregistreze o declaraţia de sănătate înainte de a se îmbarca în avionul spre Dubai / Abu Dhabi / Sharjah. Aceasta aplicaţie va urmări parcursul fiecărei persoane şi va putea identifica urgent dacă aceasta a intrat în contact cu alte persoane. Lipsa acestei aplicaţii duce la interdicţia de a intra pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Companiile aeriene au dreptul să debarce orice persoană care are simptome similare COVID-19

Companiile aeriene care operează zboruri spre Emiratete Arabe Unite au dreptul să debarce orice persoană care are simptome similare COVID-19. Autorităţile au precizat că orice turist care intră în ţară va trece printr-un control medical de rutină (măsurarea temperaturii). Cei care au certificat COVID şi sunt suspecţi de simptome similare noului coronavirus se vor supune unui nou test COVID-19 pe aeroport şi vor intra în izolare până vin rezultatele.

Turiştii care vor fi identificaţi că au COVID-19 pe aeroporturile din Emirate, vor intra imediat în izolare instituţională într-o clădire specificata de guvernul local pentru 14 zile. Costurile de izolare vor fi suportate de turist.

Dubai, vizitat de 16 milioane de turişti străini, în 2019

Dubai a fost desemnat, anul trecut, al patrulea cel mai vizitat oraş din lume, pentru al cincilea an consecutiv, de către MasterCard Global Destination Cities Index 2019. Astfel, industria turismului din Dubai a înregistrat, la finalul anului 2019, o creştere de 5,1% a numărului de turişti străini cazaţi peste noapte, la 16,73 milioane.

Potrivit datelor oficiale, cu o contribuţie de 11,5% din PIB, sectorul turistic a clasat Dubai pe locul 3 în topul marilor oraşe în ceea ce priveşte atragerea veniturilor din turism, cu un total de 27,9 miliarde de dolari, reiese din rezultatele Cities Report 2019 al World Travel & Tourism Council.

Cât priveşte oferta de atracţii turistice, Dubai deţine patru parcuri de distracţii în cadrul Dubai Parks & Resorts (Motiongate, Bollywood Parks, Legoland şi Legoland Water Park), 15 galerii de artă situate pe Bulevardul Alserkal, Dubai Safari Park (cu 2.500 de animale din 250 de specii diferite din întreaga lume), IMG Worlds of Adventure (cel mai mare parc tematic acoperit din lume, cu o suprafaţă mai mare decât 28 de terenuri de fotbal), Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălţime de 828 de metri, precum şi peste 2.000 de restaurante.

Adauga un comentariu