Local

Dubla măsură a Guvernului! În timp ce hramul Cuv. Parascheva a fost interzis, la Metroul din Bucureşti lumea se îmbulzeşte

Publicat: 07 oct. 2020
Îmbulzeală la Metroul din București
Îmbulzeală la Metroul din București

Lucruri interesante ies la iveală despre dubla măsură a Guvernului. În timp ce hramul de la Cuv. Parascheva a fost interzis, în această dimineaţă la Metroul din Bucureşti, din cauza unei urgenţe medicale care a necesitat intervenţia echipajelor SMURD, pe peronul Metroului de pe Magistrala 1, sute de persoane stăteau pe peron.

Sutele de călători au rămas blocaţi pe peronul metroului care a devenit extrem de aglomerat pe măsură ce oamenii ieşeau din trenurile care erau blocate. Imaginile confirmă acest lucru.

Ce s-a întâmplat în această dimineaţă la Metrou

Conform unui comunicat emis de Metrorex, pe Magistrala 1, deplasarea trenurilor s-a desfăşurat cu dificultate din cauza unei urgenţe medicale care a necesitat intervenţia echipajelor SMURD. În comunicatul emis de aceştia nu se specifică cu exactitate ce urgenţă medicală a existat. Totuşi, în urma acestui incident, sute de persoane au ieşit pe peronul metroului, creând premisele unui risc uriaş de infectare cu COVID-19.

„Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate din motive independente şi nedorite de Metrorex (urgenţă medicală ce a necesitat intervenţia echipajelor SMURD, care au acţionat la faţa locului – în tren, conform procedurilor medicale). Pentru asigurarea deplasării celorlalţi călători, circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în sistem pendulă între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi”, se arată într-un comunicat Metrorex.

Sute de călători au rămas blocați pe peronul care a devenit tot mai aglomerat pe măsură ce oamenii continuau să sosească în stație. Poliția a făcuit un cordon în jurul vagonului unde s-a întâmplat incidentul.

Hramul de la Cuvioasa Parascheva a fost interzis

În altă ordine de idei, autorităţile de la Bucureşti au interzis accestul persoanelor care nu au reşedinţa pe Iaşi la hramul Sfintei Parascheva. La Iaşi trebuiau să ajungă câteva sute de mii de oameni din toate colţurile lumii. Decizia a stârnit reacţii dure din partea oamenilor, dar şi a unor fețe bisericeşti. Părintele Calistrat a avut o reacţie în legătură cu decizia lui Raed Arafat legată de interzicerea participării la procesiunea religioasă:

Părintele Calistrat Chifan consideră că Raed Arafat face un abuz trecând peste Sinodul BOR și peste poziția Patriarhului Daniel.

„Dl Arafat se poartă ca Zeus, ca Nostradamus, doar că dumnealui confundă abuzul cu anumite restricții, își asumă această putere peste Sinodul BOR, peste poziția Patriarhului Daniel care nu a fost consultat. Nu poți să-ți bați joc de sufletul român! Trebuie să arăți un pic de respect față de popor. Nu mă interesează de restaurante, că acolo merge cine are bani, dar la biserică vine orice sărac.

Ne putem infecta la biserica, dar în spațiile de vot de ce nu ne-am putut infecta până când edilii nu și-au luat scaunele moi? Eu sunt de acord cu hotărârile, dar nu cu abuzurile. Și de Crăciun vor spune că COVID-ul este ortodox și vine la Biserică”, a precizat părintele Calistrat.

Restaurantele au fost închise în Bucureşti, cazinourile nu

Deciziile controversate luate de Guvernul PNL nu se opresc aici. Bucureştiul este, ca Iaşul, sub cod roşu de infectări cu COVID. Pe această idee, Executivul a luat decizia de a închide restaurantele, teatrele dar nu şi cazinourile.

”Sălile de jocuri de noroc NU se vor închide în această perioadă”, a anunțat marți seară Comitetul pentru Situații de Urgență din București.

În schimb, ”se vor închide și sălile de spectacole și concerte”, până când rata incidenței cazurilor va scădea din nou sub 150 de cazuri la 100.000 de locuitori.

”Toate măsurile vor intra în vigoare de miercuri și vor dura cel puțin 7 zile”, a precizat Comitetul pentru Situații de Urgență București.

Comentarii
  • Popa calistrat sasi vada de pacatele lui in chilia lui !, tocmai el si bor sa afirme ”Nu poti sati bati joc de sufletul unui roman ” de parca ei au facut altceva in ultimii 2000 de ani !, da de ce sa fie consultat ciubotea iulius mall ?, are el ceva de dat ordine si in ministerul unui stat laic ?, au o sarbatoare ?, buun so sarbatoreasca in curtea lor si nu pe strazile publice unde autoritatile NU sunt ei !

Adauga un comentariu