Eveniment-Social

Dublu eveniment la Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu”, Iași

Publicat: 14 ian. 2022
Vineri, 14 ianuarie 2022, la Colegiului Național ”Garabet Ibrăileanu”  - dublu eveniment –   celebrarea celor 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, ”poetul nepereche” Și inaugurarea Clubului de Arte ”Adela” al colegiului

Vineri, 14 ianuarie 2022, la Colegiului Național ”Garabet Ibrăileanu”  – dublu eveniment –   celebrarea celor 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, ”poetul nepereche” Și inaugurarea Clubului de Arte ”Adela” al colegiului.

Sala  clubului de arte de la Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu”  reprezintă o investiție  strategică în ansamblul mijloacelor didactice utilizate în procesul educațional, realizată cu finanțare din fondurile Asociației ELPAR (elevi, părinți, profesori) a școlii. Proiectul aduce elevilor și profesorilor posibilitatea de  a utiliza un număr de șevalete pentru creații plastice, resurse materiale destinate educației plastice, un pian și alte instrumente muzicale pentru dezvoltarea competențelor specifice domeniului muzical, extrem de importante în construirea  armonioasă  a personalității elevilor de ciclu primar, gimnazial și liceal, garanție a transmiterii valorilor morale  pe care le presupune educația artistică.

Pe 14 ianuarie, elevi și profesori  au participat, în acest spațiu, la un dublu eveniment,  inaugurarea clubului de arte  și celebrarea celor 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, ”poetul nepereche”. Oportunitatea existenței acestui spațiu educațional s-a demonstrat prin prezentarea unui program artistic  al cărui  motto  l-au  reprezentat versurile eminesciene ”Numai poetul trece peste nemărginirea timpului”.

Momente artistice pregătite în sala Clubului de arte ”Adela”

Activitatea omagială a cuprins  momente artistice pregătite în sala Clubului de arte ”Adela”, sub îndrumarea doamnelor și domnilor profesor de  educație muzicală, plastică, limba și literatura română, franceză și engleză, a bibliotecarului, cu sprijinul conducerii colegiului Consiliului Elevilor și al sectorului didactic auxiliar.   Programul  s-a constituit din   momente de muzică instrumentală și vocală, recitări, realizare și expunere ad-hoc de creații plastice  în legătură cu opera eminesciană. Promovarea activității  a presupus realizarea de către elevi de liceu, cu mijloace electronice, de afișe, flyere, logo-uri,  articole în mass-media și emisiune la postul de Radio  ”DINAMIC FM ” al școlii.

Elementele de conținut și formă ale activității  au fost reușită pentru  coordonatori, organizatori și participanți cu impact în interiorul școlii și în afara acesteia, dacă avem în vedere  transmiterea on-line, prin intermediul platformei ADSERVIO, a evenimentului și ecourile activității desfășurate.

 

 

Adauga un comentariu