Eveniment-Social

Dublu vernisaj la Muzeul de Arta de la Palatul Culturii

Publicat: 12 aug. 2016
In perioada 16 – 31 august 2016, Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal National MoldovaIasi Palatul Culturii va gazdui doua expozitii itinerante.
 
EX-LIBRIS „CONSTANTIN BRANCUSI”
 
Expozitia EX-LIBRIS „CONSTANTIN BRANCUSI” este parte integranta a simpozionului ce poarta numele celebrului artist, manifestare programata sa se desfasoare atat pe teritoriul tarii noastre, cat si in strainatate, pe durata unui deceniu, incepand din anul 2016. Evenimentul este organizat sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, de catre Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara Facultatea de Arte si Design si Universitatea Ovidius” din Constanta Facultatea de Arte.
 
Proiectul reuneste aproximativ 200 de artisti plastici (graficieni, pictori, sculptori, ceramisti etc.) din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, dar si scriitori sau actori, cu implicarea unor nume importante – academicienii Mircia Dumitrescu, Adam Puslojic si Razvan Theodorescu, precum si profesori universitari si artisti reprezentativi din diferite generatii: Stefan Caltia, Gheorghe I. Anghel, Florin Ciubotaru, Napoleon Tiron, Aurel Vlad, Aurel Bulacu etc.
 
Echipa organizatorica a acestui proiect este formata din conf. univ. dr. Florin Stoiciu (manager), lect. univ. dr. Lelia Rus (curator), lect. univ. dr. Sanziana Romanescu, asist. univ. dr. Razvan – Constantin Caratanase (curator) si Gina Costescu.
 
„IMAGO MUNDI”/ ZuZu CARATANASE
 
Expozitia „Imago mundi”, semnata de ZuZu Caratanase, prezinta lucrari de gravura de dimensiuni variabile, realizate de artist in perioada 2011 – 2015. Iasul este cea de a 13-a locatie in care ZuZu Caratanase (Razvan-Constantin Caratanase) isi prezinta selectia de lucrari, fiind insotit in demersul sau artistic de doi invitati speciali: graficianul Florin Stoiciu – prezent de aceasta data pe simeze cu cateva panze mari – si ceramistul Ovidiu Ionescu, ambii artisti fiind profesori la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Textele critice pentru aceasta expozitie sunt semnate de academicienii Razvan Theodorescu si Eugen Mihaescu.
 
Acest dublu eveniment va avea loc marti, 16 august, orele 18:00 si va fi moderat de muzeograful Mihail Voicu. Pentru o apreciere critica, Muzeul de Arta din Iasi il are ca invitat pe prof. univ.dr. Petru Bejan.
Adauga un comentariu